Pentru a sărbători Ziua Pământului – marcată în fiecare an pe 22 aprilie, Google prezintă căutările populare legate de schimbările climatice și protecția mediului. Datele acoperă ultimele 12 luni – intervalul martie 2022 – martie 2023 – și oferă o privire în detaliu asupra preocupărilor românilor privind mediul.

„Ce înseamnă schimbare climatică” a fost întrebarea cea mai adresată pe Google în România în ultimul an în legătură cu schimbările climatice. Cum să combați încălzirea globală, care sunt efectele ei asupra mediului sau cum să prevenim poluarea au fost între cele mai populare întrebări adresate de români pe Google pe tema schimbărilor climatice. Mai mult, românii au vrut să știe de ce avem nevoie de educație privind schimbările climatice.

Cele mai căutate întrebări pe Google legate de schimbări climatice/încălzire globală (România, martie 2022 – martie 2023):

 1. Ce înseamnă schimbare climatică
 2. Cum să combați încălzirea globală
 3. De ce avem nevoie de educație privind schimbările climatice
 4. Ce efecte are încălzirea globală asupra mediului
 5. Cum prevenim poluarea

Căutările legate de energia solară au fost cele mai populare pe Google în ultimul an în România, în categoria mediu și ecologie. De asemenea, mașinile și bicicletele electrice, energia nucleară și eoliană, poluarea sau reciclarea sunt printre temele de mediu cu cele mai multe căutări pe Google în România. Cea mai mare creștere de interes în căutările românilor (trending) pe Google legate de mediu din ultimul an se înregistrează pentru schimbările climatice, gazele de șist, fracturarea hidraulică și secetă.

Temele de mediu cu cele mai multe căutări pe Google în România (martie 2022 – martie 2023):

 1. Energie solară
 2. Climă
 3. Veganism
 4. Reciclare
 5. Bicicletă electrică
 6. Mașină electrică
 7. Poluare
 8. Schimbări climatice
 9. Energie nucleară
 10. Energie eoliană