Cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor (21 martie), Zentiva și-a anunțat angajamentul de a planta 1 milion de copaci până în 2030.

Am definit o strategie de sustenabilitate cuprinzătoare și dorim să ne oficializăm angajamentul de a deveni carbon neutri pentru Scop 1 și Scop 2 până în 2030. În plus, investim în continuare în programe pentru a ne îmbunătăți eficiența în gestionarea energiei, a apei și a deșeurilor”, a declarat Nick Haggar, CEO Zentiva.

Din cei 250.000 de copaci plantați din 2019 și până în prezent la nivel de grup, 87.000 au fost plantați în Munții Făgăraș, susținând astfel reconstrucția a 22 hectare de pădure în România.

„Începând cu 2019 ne-am asumat angajamentul de a contribui pe termen lung la reabilitarea biodiversității și am plantat zeci de mii de copaci în areale defrișate de decenii în Munții Făgăraș. Ținta stabilită la nivelul grupului Zentiva va continua aceste eforturi acolo unde va fi nevoie, asigurând generațiilor următoare un mediu mai sănătos. Proiectele noastre susțin și comunitățile locale și vom explora susținerea creșterii și protejării albinelor, care au un rol vital în menținerea biodiversității și echilibrului ecosistemelor”, a declarat Ioana Lucescu, Director Comunicare Zentiva România și coordonator al proiectului de împădurire în România.

În ceea ce privește emisiile de CO2, Zentiva a înregistrat o reducere de 16% în 2021 și a continuat în 2022 demersurile de atingere a neutralității.