În contextul efortului global de conservare a resurselor limitate, L’Oréal Professionnel a lansat o nouă tehnologie cu ajutorul căreia saloanele cosmetice pot reduce semnificativ consumul de apă. Potrivit unei analize L’Oréal Professionnel, peste 60% din cantitatea de apă folosită pe parcursul ciclului de viață al unui produs de îngrijire a părului (șampon sau balsam) este asociată etapei de clătire. Cu ajutorul dispozitivului Water Saver, saloanele de coafură își vor putea reduce cu până la 69% debitul mediu de apă, utilizând mai eficient această resursă.

Dispozitivul Water Saver este un cap de duș care folosește tehnologia patentată de fragmentare a apei, reducând cantitatea de apă folosită la aproximativ 2,4 litri per șamponare, față de cei 7 de litri consumați în mod obișnuit. Practic, această tehnologie constă în crearea unor picături de apă de 10 ori mai mici decât cele obișnuite, iar fluxul de apă, controlat și omogen, este distribuit sub forma unei cortine mai largi ce oferă clătire rapidă cu un consum redus.

Water Saver a fost deja lansat în 21 saloane partenere ale brandului și în Academia L’Oréal, iar anul acesta brandul își propune să aducă dispozitivele în aproximativ 90 de saloane de coafură din România.

„Ne dorim ca toți consumatorii care pășesc în saloanele noastre partenere să aibă parte de experiențe special create pentru ei și nevoile lor, totul în acord cu valorile brandului de a conserva resursele limitate ale planetei. Acum, mergem mai departe cu un device care transformă modul în care un salon folosește una dintre cele mai prețioase resurse ale noastre: apa.”, declară Raluca Moțoescu, Product Manager L’Oréal Professionnel

Printre obiectivele de reducere a consumului de apă, pe care grupul și-a propus să le atingă până în 2030, se mai numără reciclarea și reutilizarea în proporție de 100% a celei folosite în procesele industriale, parteneriate cu furnizori care folosesc apa în mod responsabil și lansarea de produse cosmetice care vor permite consumatorilor să își reducă cu până la 25% consumul de apă aferent utilizării acestora.

În ceea ce privește sfera largă a protecției mediului, grupul menționează că tuburile produselor Dia Light sunt fabricate din aluminiu reciclat în proporție de 95%, în timp ce până la 95% din plasticul folosit în gama Serie Expert este realizat din plastic reciclat. În plus, 100% dintre produsele fabricate în Europa provin dintr-un centru „WaterLoop”, ce permite ca apa necesară producției industriale să fie recuperată, tratată și apoi reutilizată în buclă.