mindit.io, companie românească specializată în dezvoltarea de software, s-a alăturat Ecoteca –  ONG specializat în managementul deșeurilor, economie circulară și impact climatic – în dezvoltarea proiectului de digitalizare a indicatorilor de mediu din România. Proiectul vizează crearea unei platforme online unde datele de interes public despre mediu sunt ușor accesibile oricărui cetățean interesat.

Platforma va oferi atât o modalitate de vizualizare a datelor despre mediu la nivel județean (în această fază a proiectului), cât și un canal de publicare a acestora tuturor deținătorilor de date care doresc să le prezinte publicului într-o manieră facilă.

An de an extindem și dezvoltăm ariile conceptului Do Good, prin care, cu acțiuni mai mici sau mai mari, încercăm să aducem o schimbare în bine în educație, mediu și societate în general”, a declarant Ioana Mangalea, Team Manager mindit.io.

Conceptul Do Good, care a luat naștere odată cu mindit.io, reprezintă un program amplu, ce se concentrează pe generarea de impact pentru cauze precum schimbările climatice, bunăstarea, incluziunea, cultura și ajutorarea celor aflați în nevoie.

Printre inițiativele realizate sub umbrela Do Good se numără plantări de copaci, curățarea plajelor, participări la semimaratoane sau hackatoane în vederea susținerii unei cauze sociale, precum și diverse acțiuni ce implică donații directe ori către diverse ONG-uri.