World Vision România atrage atenția că, potrivit datelor Ministerului Educației, analizate de Edupedu.ro, dintre cei 202.134 de elevi înscriși în urmă cu 12 ani în clasa I, doar 95.112 au obținut media de promovare a examenului de Bacalaureat anul acesta.

La nivel național, chiar dacă anul acesta s-a înregistrat cea mai ridicată rată de promovare din ultimii 14 ani, doar 73,6% dintre elevii din mediul rural au promovat examenul. Prin comparație, 84,3% dintre elevii de la sate, beneficiari ai programului “Vreau în clasa a 9-a” derulat de World Vision România, au promovat Bacalaureatul, un procent comparabil cu rata de promovare din urban (85,7%).

Totodată, potrivit datelor Edupedu.ro, peste 60.000 dintre elevii care ar fi trebuit să se prezinte anul acesta la Bacalaureat nu s-au înscris la examen, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de elevi absenți din ultimii ani. World Vision România a constatat că nu există date referitoare la ce se întâmplă cu acești elevi, de ce s-au pierdut, unde îi regăsim sau cine este responsabil pentru ei și pentru traiectoria lor educațională.

Mă bucură să văd că se poate, atât timp cât se intervine la timp, cu metode eficiente și, mai ales, adaptate fiecărui copil în parte. Prin programul “Vreau în clasa a 9-a”, 84,3% au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. Acești copii din mediul rural, care au dificultăți financiare și multiple vulnerabilități, au reușit să își depășească condiția și să învețe pentru viitorul lor, cei mai mulți dintre elevii pe care noi îi susținem vor să-şi continue studiile şi să meargă la o facultate„, a declarat Mihaela Nabăr, Director Executiv World Vision România.

World Vision România, susține adolescenții de la sate să își continue studiile liceale, prin programul „Vreau în clasa a 9-a”, inițiat în 2008, ca răspuns la nevoia acută a elevilor din mediul rural de a recupera pierderile din ciclul gimnazial și de a fi sprijiniți în continuare pe perioada liceului. De la debutul programului, în 2008, 4.500 de adolescenți de la sate au fost sprijiniți să își continue studiile la liceu.