Cu ocazia aniversării a 5 ani de fapte bune, Fundația BricoDépôt anunță startul înscrierilor la cea de-a 5-a ediție a campaniei „Casele bune schimbă vieți”. Prin acest proiect, fundația alocă 60.000 de euro susținerii a 5 proiecte de renovare, îmbunătățire sau construcție a unor locuințe din comunități vulnerabile, derulate de ONG-uri locale.

Suntem din nou alături de comunitățile dezavantajate din România, finanțând cu 60.000 de euro cele 5 proiecte câștigătoare, care își propun să îmbunătățească condițiile de locuit, calitatea și siguranța vieții oamenilor. Încă de la înființare, fiecare proiect și fiecare cărămidă pusă împreună cu partenerii au contribuit la construirea unui viitor mai luminos pentru comunitățile vulnerabile din țară, iar colaborarea cu ONG-urile este esențială pentru a ne asigura că ajutorul nostru ajunge acolo unde este necesar și are un impact real și durabil” a declarat Adela Smeu, CEO Brico Dépôt România.

ONG-urile interesate pot trimite propunerile până pe data de 28 iulie, urmând ca acestea să fie evaluate și jurizate până pe 16 august. Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe data de 30 august, iar implementarea proiectelor se va desfășura în perioada septembrie – decembrie 2024.

Fundația BricoDépôt a lansat campania „Casele bune schimbă vieți” în anul 2020 și, până în prezent, a alocat aproximativ 260.000 de euro în bani și materiale de construcții pentru cele 27 de proiecte finanțate.