Wizz Air își anunță public sprijinul pentru Regulamentul ReFuelEU privind aviația, adoptat recent de Parlamentul European.

„În calitate de companie aeriană lider în Europa în ceea ce privește reducerea intensității emisiilor, Wizz Air a sprijinit propunerea de Regulament ReFuelEU Aviation încă de la începuturile sale. Considerăm că parteneriatul din industrie în ceea ce privește dezvoltarea combustibililor alternativi este una dintre cele mai importante modalități de a aborda provocările actuale legate de climă și ne menținem angajamentul de a reduce intensitatea emisiilor de dioxid de carbon cu 25% până în 2030”, a declarat Yvonne Moynihan, Corporate and ESG Officer la Wizz Air.

Wizz Air și-a stabilit strategia de implementare a combustibililor sustenabili pentru aviație (Sustainable Aviation Fuel – SAF), care include acorduri de preluare cu furnizorii și a semnat deja contracte cu Mabanaft/P2X Europe, OMV, Neste și Cepsa. În 2023, Wizz Air a făcut, de asemenea, prima sa investiție de capital de 5 milioane lire sterline într-o companie britanică de biocombustibili, Firefly, și a participat la o investiție de 50 de milioane de dolari în CleanJoule, un start-up de biocombustibili cu sediul în SUA, pentru a impulsiona în continuare cercetarea și dezvoltarea SAF.

Totodată, în perioada aprilie 2022 – martie 2023, Wizz Air anunță că a înregistrat o valoare a emisiilor de carbon de 53,8 grame per pasager/km, o scădere cu 11% față de intervalul anterior de 12 luni.