Wizz Air anunță lansarea evenimentului inaugural „Women on Air”, un forum pilot pentru angajatele WIZZ. Prin această inițiativă, compania aeriană își propune să sprijine diversitatea de gen în cadrul industriei aviatice, un domeniu care, în mod tradițional, este dominat de bărbați.

Primul forum „Women on Air” a reunit la Budapesta 140 de participante și a adus în prim-plan vocile unui grup de femei, lideri care ocupă poziții diverse, de la căpitani și prim ofițeri până la directori executivi ai companiei aeriene, în cadrul companiilor de leasing și de producție de aeronave, reprezentante ale autorităților din industrie și diplomați. Aceste personalități au împărtășit mai multe despre călătoriile lor personale și propriile perspective privind diversitatea sau incluziunea și au discutat despre leadership, echilibrul dintre viața profesională și cea privată, dezvoltarea încrederii de sine și depășirea provocărilor – atât în cabina de pilotaj, cât și în mediul corporativ.

Forumul „Women on Air” se aliniază cu eforturile mai largi ale Wizz Air de a cultiva diversitatea și incluziunea în cadrul organizației și în industria aviatică. Compania aeriană subliniază că depune eforturi pentru a crește reprezentarea femeilor în toate funcțiile, cu 65% femei prezente în rândul echipajului de cabină și 5% femei în funcții de pilot, în întreaga sa rețea. În același timp, Wizz Air își propune să atingă un procent de 7% femei în rândul echipajului de zbor, obiectiv susținut de programul „She Can Fly” Pilot Academy.

Suntem mândri să lansăm inițiativa «Women on Air» ca parte a angajamentului continuu al Wizz Air de a promova diversitatea și incluziunea în cadrul companiei și în industria aviatică în general. Oferind o platformă dinamică pentru ca femeile lideri să își împărtășească experiențele și perspectivele cu echipa WIZZ, ne propunem să inspirăm, să încurajăm și să deschidem calea pentru următoarea generație de profesioniști în domeniul aviației”, a declarat Yvonne Moynihan, Corporate and ESG Officer în cadrul Wizz Air.

”Aviația, în ciuda multor eforturi, este încă în urma altor industrii atunci când vine vorba de diversitatea de gen. Prin urmare, este important să continuăm să ne concentrăm atât pe inspirarea, cât și pe motivarea unui număr cât mai mare de femei să se alăture sectorului nostru. De asemenea, avem nevoie ca femeile să facă un pas înainte și în cariere care vizează funcții de conducere – creând astfel un mediu mai incluziv pentru toată lumea. În acest sens, importanța și prezența unor modele vizibile la toate nivelurile organizaționale nu pot fi subestimate. Forumul «Women on Air» al Wizz Air este o ocazie excelentă pentru discuții și pentru colaborare, unde participantele pot învăța unele de la altele, pot găsi inspirație și pot explora oportunitățile de dezvoltare a carierei”, menționează Charlotte Pedersen, membru al consiliului de administrație Wizz Air.