Pentru al șaptelea an consecutiv, Kaufland România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) continuă programul În Stare de Bine și anunță lansarea ediției 2024 a programului de granturi pentru ONG-uri, pentru care alocă în total 1 milion de euro în finanțări nerambursabile.

Pentru primele două apeluri, selecția proiectelor câștigătoare va fi realizată printr-un concurs (pitch) în cadrul căruia ONG-urile de pe lista scurtă vor fi invitate să își prezinte inițiativele în fața unui comitet de evaluare format din membrii comitetului CSR Kaufland România și membrii FDSC.

A treia rundă de finanțare este alocată apelului special #ÎnStareSăAjut, care vizează o prioritate socială specifică la nivel național sau regional, cu posibilitatea menținerii finanțării pentru prioritatea anului 2023 și se va anunța în toamnă, odată cu lansarea Apelului.

”În acest an ne concentrăm pe comunitate și vizăm proiectele care înțeleg și integrează nevoile comunităților în care activează. Mai mult ca oricând credem în puterea comunității și finanțăm proiecte care îmbunătățesc viața atât a beneficiarilor direcți cât și a persoanelor din jurul lor. Apreciem efortul comun rezultat în urma partenerierii oamenilor dintr-o comunitate și dorim ca prin această nouă ediție a programului În Stare de Bine să descoperim, să construim și să consolidăm comunități care își alocă timp pentru bine în România”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager pentru Kaufland România și Moldova.

Propunerile de proiecte pentru apelul 1/2024 pot fi depuse de către ONG-urile interesate pe platforma instaredebine.ro, în perioada 24 aprilie 2024 (ora 9:00) – 26 aprilie 2024 (ora 16:00).

În cei 6 ani de activitate, programul În Stare de Bine a finanțat cu 6,2 milioane de euro proiectele de sustenabilitate a 140 ONG-uri. Obiectivul programului este reducerea inegalităților sociale prin intermediul activităților culturale, sportive și de viață sănătoasă, derulate pentru grupuri sau comunități vulnerabile, precum și susținerea inițiativelor ce vizează dezvoltarea organizațională a sectorului neguvernamental din România. Programul este implementat de FDSC și se derulează în fiecare an prin două sau trei apeluri de proiecte, în funcție de nevoile identificate.