UiPath Foundation, organizație non-profit a cărei misiune este facilitarea  accesului la educație pentru copiii din comunități defavorizate, a publicat Raportul anual pe 2023 – #communitYOU – Where Community Meets You. 

Potrivit raportului, 145 voluntari din cadrul UiPath Foundation au contribuit în 2023 cu un număr de 4.200 de ore de voluntariat, implicându-se în diverse activități educaționale pentru copii sau oferind sprijin tehnic pentru a automatiza procesele administrative ale fundației. 

Primul program al fundației, Salt Către Viitor, a împlinit în 2023 patru ani de activitate. Acesta sprijină copiii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani din comunități defavorizate din județele Vaslui, Galați, Olt, Cluj, Botoșani și din București. În 2023, în program au participat 200 de copii, care au avut parte de meditații săptămânale la română, matematică și engleză, activități educaționale diverse, bursă lunară, mentorat, sprijin medical și psihologic și o tabără de vară.

Programul Caleidoscop a ajuns în 2023 la 826 de liceeni din 83 de licee partenere din România și sprijinul a 170 de profesori parteneri. Programul oferă ore săptămânale de limba engleză și de dezvoltare a abilităților digitale, burse lunare, tablete cu acces la internet, dar și la alte tipuri de resurse educaționale, prin Platforma digitală educațională Caleidoscop. În 2023, programul a atins un grad de retenție a participanților de peste 95%.  

Programul Pași Către Școală, dedicat învățământului preșcolar, a ajuns anul trecut la peste 4.300 de preșcolari. Un total de 19 educatoare au absolvit training-ul „Educator de Viitor”, iar un număr de 840 de profesori pentru învățământ preșcolar au participat la sesiuni de învățare despre alfabetizare. Totodată, peste 2.626 de cărți au fost distribuite copiilor și profesorilor, iar 150 de grădinițe au primit kituri de lectură. 

Reflectând asupra lui 2023, conștientizăm că impactul nostru pe termen lung nu este sustenabil decât dacă lucrăm împreună. Impactul se naște ca un efort colectiv, alimentat de dedicarea neclintită a echipei noastre, a membrilor board-ului, a comunității globale UiPath, a voluntarilor, a partenerilor și a donatorilor noștri generoși”, a declarat Raluca Negulescu-Balaci, Directoare executivă a UiPath Foundation.