EGGER România, producător de materiale lemnoase pentru mobilă, construcții și retail, a investit peste 1 milion de Euro în anul 2023 pentru derularea proiectelor CSR, menite să sprijine comunitatea din județul Suceava. Principalele domenii în care au fost alocate fonduri au fost educația, sănătatea, bunăstarea oamenilor și sportul. 

Unul dintre cele mai importante proiecte pe care compania le derulează este „EGGER adoptă o școală”. Anul trecut, atenția a fost concentrată asupra Școlii „Mihai Eminescu” din Rădăuți, unde au fost amenajate două terenuri de sport, două clase și două grupuri sanitare. Peste 1.000 de elevi beneficiază de acest proiect, fiind alocată suma totală de 225.000 Euro. Pe lângă această școală, alte 33 de unități școlare din județul Suceava au fost sprijinite cu sponsorizări cumulate de aproape 400.000 Euro. Aceste fonduri au fost destinate modernizării corpurilor de clădire și îmbunătățirii condițiilor de studiu și de dezvoltare pentru elevi. 

Tot în 2023, zece grădinițe din județul Suceava au demarat activitățile din cadrul proiectului „Să fim prieteni – Fără Bullying”, dezvoltat de Salvați Copiii și finanțat de EGGER. Astfel, peste 700 de copii, 42 de cadre didactice și 900 de părinți din Rădăuți și din comunele Satu Mare și Frătăuții Vechi sunt implicați în prevenirea și excluderea comportamentelor agresive. Alți peste 1.500 de elevi, alături de cadre didactice, din șapte școli din Rădăuți și comunele Satu Mare și Frătăuții Vechi sunt incluși în programul de educație „Alegeri sănătoase” pentru un stil de viață echilibrat, compus din cinci module care abordează teme specifice. 

Creșterea gradului de acces a populației la servicii medicale s-a aflat și în 2023 pe lista priorităților EGGER. În cadrul acestui demers, capacitatea de intervenție a echipajelor medicale de urgență a crescut datorită celor șase ventilatoare achiziționate pentru ambulanțele de tip B1 din județul Suceava. Suma totală investită a fost 31.000 Euro. 

În același timp, prin parteneriatul cu Crucea Roșie Suceava, EGGER a sprijinit 16 persoane cu probleme medicale grave, acoperind costurile tratamentelor și operațiilor, valoare totală ce se ridică la 62.000 de euro. 

Totodată, copiii cu tulburări din spectrul autist (TSA) de un an de terapie 3C gratuită, sesiunile fiind acoperite prin sponsorizările EGGER. Prin colaborarea cu Asociația pentru Intervenție în Autism Suceava 40 de părinți au urmat cursuri care le-au permis să devină terapeuți ABA pentru proprii lor copii. 

Pentru a crește gradul de siguranță la incendii și pentru a susține echipele de intervenție în misiunea lor, EGGER a finanțat achiziționarea a două autospeciale de stingere pentru comunele Satu Mare și Volovăț, investiție care se ridică la suma totală de 250.000 Euro. 

În ceea ce privește promovarea activităților sportive, în 2023 EGGER a sprijinit organizarea mai multor competiții (atletism, fotbal, handbal, padbol, tenis și trial bike) în județul Suceava. Investiția totală alocată proiectelor sportive a fost în 2023 de peste 60.000 Euro. 

Pentru al șaselea an consecutiv, EGGER a susținut și proiectul Via Transilvanica, un proiect derulat de Tășuleasa Social, care constă în amenajarea unui traseu ce se întinde pe o distanță de 1.400 kilometri lungime, fiind cuprinse zece județe din țară – de la Suceava la Mehedinți. Ultima sponsorizare EGGER este destinată amenajării unor spații de cazare pentru turiștii aflați pe traseu, investiția totală fiind de 250.000 Euro.  

Prin toate aceste proiecte sociale pentru care am alocat investiții, ne aliniem misiunii EGGER de a contribui semnificativ la dezvoltarea și la bunăstarea comunității. Suntem mândri de parteneriatele noastre și de impactul pozitiv pe care îl avem în viețile oamenilor din Suceava. Sperăm, în același timp, să reprezentăm un exemplu care să inspire și alte companii să se implice în astfel de proiecte”, a declarat Alina Chifan, director comercial EGGER Romania. 

EGGER produce la Rădăuți plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER este a doua cea mai mare companie producătoare de astfel de produse din lemn din țară. Din 2006 până în prezent, operațiunile desfășurate pe platforma EGGER de la Rădăuți au generat peste 304 milioane de euro în taxe și impozite locale și naționale.