TUD Group, unul dintre cele mai mari grupuri de companii independente locale de consultanță financiară, soluții informatice și consultanță tehnică, anunță inițiativa Investiții într-un viitor curat – primul manual de bune practici în domeniul reabilitării și creșterii eficienței energetice a clădirilor publice și rezidențiale.

În cei peste 15 ani de activitate, TUD Group a fost implicat în procesul de eficientizare energetică a 1.682 asociații de proprietari și 20 clădiri de învățământ. Prin proiectele dezvoltate, grupul a reușit să identifice soluțiile tehnice optime pentru reducerea consumului de energie pentru încălzire, răcire, ventilare, apă caldă și iluminat cu 817.319 MWh/an, coroborat cu reducerea emisiilor de CO2 cu 195.844 tone/an. Valoarea totală a investițiilor (reprezentând construcție, montaj și echipamente) în proiectele de eficientizare energetică din portofoliul TUD Group a fost de peste 800 milioane de euro.

Pornind de la proiectele realizate, TUD Group lansează un demers colaborativ de realizare a unui manual de bune practici în acest domeniu.

,,Proiectele la care am contribuit au condus la o scădere cu aprox. 44% a consumului de energie și, mai mult, ar fi fost nevoie de minimum 40 de ori suprafața pădurii Băneasa pentru a neutraliza nivelul de emisii CO2 cauzate de consumul energetic al clădirilor înainte de reabilitare. Acesta este impactul real și imediat al unui proiect de reabilitare – mai mult aer nepoluat și facturi substanțial mai mici”, a declarat Raluca Teodosiu, coordonatoarea departamentului de Eficiență Energetică TUD Group.

Manualul ,,Eficiență energetică – Investiții publice” urmează să constituie o analiză detaliată despre evoluația consumurilor, dar și a calității lucrărilor de reabilitare și eficientizare energetică în ultimii ani și să ofere ghidajul corect autorităților publice locale ce doresc să investească și să dezvolte proiecte de reabilitare termică pentru comunitățile lor.

Invitația de a contribui la realizarea manualului este deschisă tuturor experților și instituțiilor cu experiență în domeniul eficientizării energetice a clădirilor publice și rezidențiale.