În perioada 25-26 martie, Curtea Veche Publishing, alături de autorii de literatură pentru copii, Alex și Cristina Donovici și împreună cu World Vision România, lansează o campanie de sprijin comunitar și donează cărți pentru copiii din medii defavorizate.

Toți cei ce vor să contribuie la mai binele comunităților aflate în nevoie, sunt așteptați să achiziționeze volumele preferate semnate de Cristina și Alex Donovici cu o reducere de 50% pe www.curteaveche.ro. La fiecare comandă, o carte de ficțiune din seria pentru copii a editurii Curtea Veche Publishing va fi donată pentru bibliotecile din comunitățile defavorizate. Mai mult, la finalul campaniei, un cititor norocos va fi câștigătorul unui pachet de 7 cărți bestseller din portofoliul editurii.

Inițiativa Curtea Veche Publishing alături de autorii proiectului Poveștile Cristinei, dar și ai volumelor Întâmplări Vindecătoare, O iarnă de povești sau Poveștile prieteniei, are ca obiectiv să sprijine demersul World Vision România de a combate analfabetismul funcțional, oferind cărți pentru elevii din comunitățile vulnerabile din Sălcioara, Județul Ialomița.

„Teste naționale și internaționale arată că 40% dintre copiii români nu reușesc să înțeleagă ce citesc – cauzele sunt multiple, dar una dintre ele prevalează: lipsa cărților. Ne dorim ca inițiativa noastră să fie un prim pas pentru ameliorarea acestor statistici și o contribuție importantă la viitorul copiilor de la sate”, declară Irén Arsene Máté, Director Curtea Veche Publishing.

România este pe primele locuri în Uniunea Europeană la toate formele de analfabetism-funcțional conform datelor Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, literație, matematică și științe. Conform studiilor World Vision România, riscul cel mai mare de analfabetism-funcțional este în rândul copiilor din comunități dezavantajate, iar cauza principală este lipsa de acces la cărți și rechizite. 4 din 10 comune n-au nicio bibliotecă, iar 6 din 10 şcoli de la sate n-au bibliotecă şcolară. 35% dintre adolescenții de la sate spun că niciodată sau doar uneori au suficiente rechizite și cărţi pentru școală. 28% dintre copiii de la sate spun că niciodată sau doar uneori familiile le cumpără cărțile și rechizitele de care au nevoie.

“Orice contribuție poate face diferența, de aceea apreciem inițiativa Curtea Veche Publishing și a autorilor editurii, un gest comunitar ce contribuie direct la sprijinirea copiilor ce au cu adevărat nevoie”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Cei care doresc să sprijine misiunea World Vision România, se pot implica prin susținerea uneia dintre cauzele ONG-ului worldvision.ro.