Turneul caritabil „Tenis pentru Fapte Bune”, organizat de Asociația The Social Incubator în parteneriat cu Eurosport și Warner Bros. Discovery, a adunat donații în valoare de 65.000 de euro.

Fondurile vor fi alocate sprijinirii tinerilor din medii vulnerabile, în special a celor care ies din sistemul de protecție a copilului, să își continue studiile, să se integreze în societate și pe piața muncii, pentru a nu risca să ajungă în rețelele de trafic de persoane sau în alte contexte nefavorabile.

Mai presus de cei 65.000 de euro strânși la această ediție sunt toate activitățile care sunt acum posibile! Mii de tineri care vor putea să-și continue studiile, vor face ședințe de consiliere, vor avea acces la resurse pentru integrare. Ne bucurăm să fim parte din această poveste și sperăm ca din ce în ce mai mulți oameni să ni se alăture, pentru a contribui la platforma Sport for Good!”, spune Edina Constantinescu, Senior Director Marketing EMEA & International, Social Good la Warner Bros Discovery.

Tabloul de concurs a reunit 100 jucători de tenis, care s-au întrecut în meciuri de simplu (feminin și masculin) și dublu. Aceștia au fost urmăriți și încurajați de peste 400 de spectatori, în cele trei zile de turneu.

Taxele de participare au reprezentat contribuția jucătorilor la viitorul și educația tinerilor din medii vulnerabile și se adaugă altor sponsorizări și donații dedicate turneului, care a adunat per total aproximativ 65.000 de euro. Fondurile adunate vor genera 4.500 de fapte bune care vor fi traduse în acțiuni concrete pentru sprijinirea tinerilor are se află în tranziția din sistemul de protecție a copilului către viața pe cont propriu, pentru continuarea studiilor, consiliere psihologică și vocațională și asigurarea de resurse necesare pentru integrarea în societate și pe piața muncii.