Educația în România se confruntă cu o provocare majoră: nivelul scăzut al literației copiilor, o problemă sistemică ce necesită soluții la nivel macro. În lumina acestei realități, Teach for Romania și Fundația Noi Orizonturi lansează prima ediție a Conferinței Naționale de Literație, programată pentru weekendul 9-10 martie la Universitatea Româno-Americană din București.

Conferința oferă profesioniștilor din educație oportunitatea de a intra în dialog cu experți internaționali, de a descoperi soluții care au avut succes în România și în contexte similare din alte țări, precum și de a facilita accesul la resurse practice care pot fi integrate în școlile și clasele din România.

Evenimentul se va desfășura pe durata a două zile, 9 și 10 martie, fiecare dată fiind dedicată unei audiențe diferite.

Ziua de 9 martie este adresată educatorilor, învățătorilor, profesorilor, managerilor școlari, inspectorilor școlar, profesorilor metodiști, formatorilor și altor specialiști din domeniul educației, indiferent de mediul în care activează. Accesul este public, în baza unui bilet care se poate achiziționa pe platforma iabilet.ro.

Ziua de 10 martie este dedicată specialiștilor cu rol activ în definirea și implementarea unor soluții strategice de politică publică, reprezentanți ai mediului universitar, inspectori școlari și directori CCD, directori de licee pedagogice și de școli care își doresc schimbări sustenabile, specialiști – practicieni din mediul nonguvernamental.

Conferința Națională de Literație este un proiect inițiat de Teach for Romania și Fundatia Noi Orizonturi. Evenimentul va fi organizat împreună cu Asociația Română de Literație și Asociația InfinitEdu. Printre organizațiile susținătoare se numără Coaliția pentru Educație, Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea din București, Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea de Vest din Timișoara.