Synevo România anunță încheierea primei ediții a campaniei „Soluții pentru Comunitate”, prin intermediul căreia au fost susținute proiecte din domeniile educației, sănătății și protecției mediului.

„Încheiem prima ediție a campaniei „Soluții pentru Comunitate” cu sentimentul unei misiuni îndeplinite. Proiectele participante, pe care am avut ocazia să le evaluăm și să le susținem financiar, ne-au arătat nevoia de sprijin pentru problemele identificate în societate, dar și că există o multitudine de proiecte inițiate de ONG-uri sau instituții de învățământ, care prin viziune, angajament și pasiune, își doresc să aibă un impact pozitiv în comunitățile din care fac parte. Suntem onorați să fim parte din această călătorie și așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul pe termen lung al acestor proiecte în comunitățile noastre”, a afirmat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

Beneficiarii acestor proiecte reprezintă un exemplu concret al angajamentului comunităților de a genera un impact tangibil. De la cei 250 de adulți și 200 de copii care au beneficiat de screening-uri medicale, la 101 copii și adolescenți aflați la risc de abandon școlar, care acum își pot continua studiile; de la utilizatorii platformei eco.Track, care contribuie activ la protejarea mediului, la cei 8.000 de donatori și 16.000 de pacienți implicați de campania de donare de sânge. În total, peste 100.000 de beneficiari au fost direct influențați, reflectând impactul semnificativ  al acestor inițiative pentru România, și subliniind rolul esențial al colaborării și inovației în îmbunătățirea vieții în cadrul comunităților.

„Campania „Soluții pentru Comunitate” ne-a dezvăluit marea putere și determinarea societății civile din România. Fiecare proiect în parte ne-a impresionat prin viziunea și efortul dedicat. A fost o onoare, dar și o provocare imensă, să selectăm zece inițiative care să primească sprijinul nostru. În spatele fiecărui proiect stau pasiunea și munca unor oameni remarcabili”, a declarat George Istrate, Director General al Asociației Medicover.

La încheierea primei ediții a campaniei „Soluții pentru Comunitate”, Synevo raportează 228 de proiecte înscrise în domeniile sănătate, educație și mediu. Dintre acestea, 142 au fost declarate eligibile. Compania a alocat pentru această inițiativă granturi în valoare de 150.000 euro.