Fundația Comunitară București anunță că Swimathon București, cea mai mare campanie de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România, a depășit cu succes obiectivul propus și a reușit să aducă valuri de bine în valoare de 1.207.609 lei.

Swimathon București a avut loc între 25 mai și 30 iunie și a înregistrat o participare masivă, reunind un număr record de 842 de înotători-fundraiseri. Aceștia și-au ales proiectele preferate din cele 28 de cauze diverse, cu impact social, precum copii bolnavi, persoane cu dizabilități, protecția mediului și a animalelor sau proiecte culturale și educaționale.

Obiectivul financiar stabilit inițial a fost de 1 milion de lei. Cu o mobilizare impresionantă, comunitatea a strâns peste 1,2 milioane de lei, depășind așteptările inițiale.

7.880 de oameni au contribuit cu donații, susținând astfel echipele și înotătorii fundraiseri. Suma medie a donațiilor a fost de 161 lei, iar cea mai mare donație a fost de 9.493 lei. În plus, zece donatori care au contribuit în campania specială „Săptămâna lui David” au primit căști de înot semnate de campionul mondial la înot, David Popovici, ambasadorul campaniei Swimathon București 2023.

În urma campaniei, 18 organizații au strâns peste 75% din obiectivul propus, care asigură implementarea proiectelor.

Evenimentul principal a avut loc la Bazinul Dinamo, pe 24 iunie 2023, și a reunit peste 2.000 de oameni – înotători, susținători, beneficiari și voluntari.