Un Centru de Resurse pentru copiii și tinerii din programele SOS și din întreaga comunitate a fost deschis la Avrig, la inițiativa SOS Satele Copiilor România, în parteneriat cu Primăria Orașului Avrig și finanțat de Banca Transilvania.

Spațiul a fost complet renovat, amenajat și transformat într-un loc optim pentru învățare, în beneficiul a peste 1.000 de copii și tineri din orașul Avrig, dintre care peste 100 sunt beneficiari direcți ai programului Serviciul de Asistență Comunitară SOS Sibiu.

Centrul de Resurse SOS este un loc în care tinerii și copiii din comunitățile vulnerabile din Avrig vor putea să se joace, să învețe despre ei și lumea din jurul lor și mai ales să se dezvolte participând la workshop-urile pe care le vom planifica. De asemenea, dorim să lansăm către unitățile de învățământ din Avrig invitația de a organiza, la Centrul de Resurse, activități extrașcolare pentru copii și tineri din localitate”, a declarat Lia Stoicescu – Coordonator Serviciu de Asistență Comunitară SOS Sibiu.

”Ne dorim ca, prin acest spațiu, să punem bazele unei educații de calitate, astfel încât copiii și tinerii să aibă un parcurs corect în viață. Felicit SOS Satele Copiilor pentru inițiativă și le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul ca acest spațiu să devină funcțional”, adaugă Adrian David – Primarul Orașului Avrig.

Orașul Avrig este una din cele 8 comunități în care Serviciul de Asistență Comunitară SOS Sibiu activează. Din 2021 asistenții sociali SOS au lucrat cu peste 100 de copii din Avrig și din satele conexe (Bradu, Mârșa, Săcădate).