Cu o finanțare de 248.204,61 Euro, prin programul Active Citizens Fund pentru implementarea proiectului „Tineri activi și responsabili!“,  în perioada 1 martie 2021 și 30 noiembrie 2023, Organizația Umanitară CONCORDIA alături de partenerii săi, A.R.T Fusion și Norwegian Aid, au implementat proiectul „Tineri activi și responsabili!” în București și Prahova, al cărui obiectiv a fost incluziunea socială a tinerilor din grupuri vulnerabile social și creșterea capacității și sustenabilității ONG-urilor și sectorului societății.

Scopul proiectul a fost de a oferi tinerilor oportunități de dezvoltare personală, pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, integrare socială și profesională. De asemenea, au avut loc activități de advocacy pentru modificarea legislației naționale, a percepțiilor sociale și ale angajatorilor, pentru incluziunea socială a tinerilor din medii defavorizate.  Tinerii au beneficiat de servicii de protecție specială, educație non-formală și informală, orientare școlară și vocațională, consiliere și mediere profesio­nală, și angajare.

Tinerii care provin din familii, grupuri și comunități vulnerabile întâmpină dificultăți în a-și continua educația, a-și dezvolta abilitățile de viață independentă, a avea un loc de muncă adecvat și potrivit capabilităților lor, a avea o locuință decentă, a stabili relații sănătoase și stimulatoare, a participa în luarea deciziilor relevante pentru propria viață, în concluzie de a trăi o viață autonomă. Pentru tineri, serviciile oferite de CONCORDIA sunt fundamentul pe care ei pot să depă­șească provocările prezente și să facă alegeri informate și optimiste pentru viitorul lor”, a declarat Raluca Anca – manager proiect, Organizația Umanitară CONCORDIA.

Suntem direct preocupați, conștienți de marea nevoie de a susține tinerii care se află în grupuri vulnerabile, în risc de abandon școlar și care au nevoie de susținerea noastră pentru a se dezvolta. Este o responsabilitate comună a instituțiilor, dar și a noastră ca persoane, la nivel individual”, a declarat Anca Hendea, secretar de stat Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.