SoftServe, una dintre cele mai mari companii IT din Europa Centrală și de Est, anunță că în 2023 și-a consolidat prezența globală prin deschiderea a 12 birouri noi în 9 țări și a continuat să ofere sprijin Ucrainei, donând peste 25 de milioane de dolari, de la începutul războiului. Conform raportului de sustenabilitate lansat în luna iulie, compania a obținut un număr record de 24 de premii și recunoașteri pentru sustenabilitate și brand de angajator.

Ne aflăm într-o perioadă marcată de turbulențe majore și ne confruntăm cu provocări noi în fiecare an. Tocmai din acest motiv, programele noastre de sustenabilitate au obiective strategice pe termen lung, dar ne ajustăm abordările anual și implementăm noi soluții și inițiative pentru a dezvolta practici responsabile din punct de vedere social. Acestea sunt în beneficiul angajaților noștri, al comunităților și al mediului. Ne bucurăm să vedem că SoftServe a obținut un număr record de premii, ce reflectă în mod direct angajamentul nostru față de valorile după care ne ghidăm„, a declarat Maria Kucherenko, directorul departamentului de Corporate Reputation and Sustainability.

Încă de la începutul conflictului din Ucraina, fondul caritabil „Open Eyes” al SoftServe a achiziționat și livrat peste 230 de ambulanțe pentru linia frontului (cca. 200 până la sfârșitul anului 2023). Peste 80.000 de ucraineni au beneficiat de sprijinul companiei, incluzând aproximativ 1.000 de tone de ajutor umanitar – 25.000 de unități de echipament de protecție, 10.000 de unități de echipament informatic și peste 50.000 de truse medicale. În 2023, fondul a lansat, de asemenea, mai multe proiecte pentru a sprijini spitalele din cinci regiuni ale Ucrainei.

În 2023, politicile de diversitate, echitate și incluziune ale SoftServe au adus valoare adăugată și au încurajat creșterea în companie. Compania are 36% angajați femei, acestea ocupând 53% din posturile de conducere, mult peste media pieței de 36%. Numărul de birouri incluzive a crescut cu 15% în 2023, 83% fiind acum accesibile persoanelor cu handicap.

SoftServe promovează, de asemenea, egalitatea și incluziunea pe plan extern. În 2023, prin programul global EmpowerU, voluntarii companiei au oferit instruire IT grupurilor vulnerabile, cum ar fi veteranii și familiile acestora, mamele tinere, persoanele cu handicap etc. Peste 200 de participanți din Ucraina, Bulgaria, Polonia, România, Mexic și Columbia au beneficiat de această oportunitate în 2023.

Dezvoltarea talentelor rămâne un obiectiv-cheie pentru companie. SoftServe University, ecosistemul de învățare intern al companiei oferind angajaților peste 12.000 de cursuri, traininguri și programe diverse. Totodată, pentru a răspunde noilor cerințe ale pieței, SoftServe Academy – structura prin care compania oferă cursuri și internship-uri pentru persoane din exteriorul organizației – și-a extins oferta cu peste 20 de noi soluții de învățare. În total, în 2023, peste 6.700 de studenți au dobândit competențe noi prin intermediul SoftServe Academy.