Clădirea de birouri Equilibrium 2 a primit recent certificarea Access4you Silver. Acest rating este o recunoaștere a faptului că proiectul dezvoltat de Skanska respectă nevoile de accesibilitate ale utilizatorilor de scaune cu rotile, persoanelor cu nevoi specifice de mobilitate, persoanelor cu cărucioare pentru copii, persoanelor cu deficiențe de vedere, celor cu deficiențe de auz și persoanelor cu deficiențe cognitive.

Access4you reprezintă o certificare internațională ce verifică mediul construit și oferă informații detaliate despre cât de accesibile sunt clădirile auditate persoanelor cu dizabilități motorii, deficiențe de vedere, auz și cognitive.

Certificarea internațională Access4you acordată clădirii Equilibrium 2 este importantă pentru Skanska și validează modul în care noi, ca dezvoltator, creăm un mediu adaptat la nevoile utilizatorilor clădirilor noastre. Ne bucurăm că eforturile noastre și modul responsabil în care ne gândim și construim proiectele sunt confirmate de astfel de certificări și că astăzi Equilibrum 2 este singura și prima clădire din România certificată Access4you Silver”, afirmă Bogdan Voicu, Project Manager Divizia de dezvoltare comercială, Skanska CEE.

15% din populație, 1,3 miliarde de oameni trăiesc cu un tip de dizabilitate. Cred cu tărie că primul pas în (re)integrarea persoanelor cu dizabilități este accesibilitatea și informații fiabile, detaliate despre aceasta. Fără asta, niciunul dintre eforturile ulterioare de sprijinire a incluziunii nu poate fi realizat. Suntem încântați că Skanska acordă o importanță atât de mare incluziunii și accesibilității în cadrul acestui important proiect de dezvoltare și că oferă un exemplu pozitiv”, afirmă Balázs Berecz, fondator și CEO of Access4you.

Conform Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, în martie 2023, în București erau peste 75.000 de persoane cu diverse dizabilități, la care se adaugă categoria de vârstnici, persoane ce au nevoie deseori de facilități pentru a le ușura deplasarea. Fiind singura clădire din România certificată Access4you Silver, Equilibrium 2 devine astfel o zonă accesibilă unui număr important de persoane cu nevoi speciale.