Senatul României și Reprezentanța UNICEF în România, împreună cu Centrul Step by Step, au lansat joi aplicația mobilă de educație parentală Bebbo în limba română. Aplicația este concepută pentru a sprijini părinții și alte persoane care se ocupă de creșterea și îngrijirea copiilor cu vârste cuprinse între naștere și 6 ani.

Bebbo a fost dezvoltată la nivel regional de către UNICEF cu sprijinul Agenției Austriece pentru Dezvoltare și al Uniunii Europene și este disponibilă în alte 14 țări din Europa și Asia Centrală.

Aplicația pe care am lansat-o astăzi în limba română este un instrument ușor de folosit, accesibil și adaptat timpului în care trăim. Este un instrument de un real ajutor părinților în primii ani de dezvoltare a copiilor, un adevărat specialist online pe care te poți baza, și un instrument care te ajută să monitorizezi creșterea copiilor, controalele medicale sau vaccinările”, a afirmat Alina Gorghiu, Președinte al Senatului.

Aplicația Bebbo este gratuită și oferă părinților sfaturi de specialitate cu privire la o gamă largă de aspecte legate de sănătatea și dezvoltarea copilului, de la nutriție și alăptare la învățarea timpurie și valoarea jocului, parentingul receptiv, protecție și siguranță. Bebbo include, de asemenea, îndrumări specifice pentru părinți și îngrijitori cu privire la modul în care să se îngrijească de propria sănătate.

Bebbo este un ajutor important pentru părinții români de a le oferi copiilor o îngrijire mai bună, mai informată, pentru ca aceștia să se dezvolte armonios în primii ani de viață. Mereu la îndemână, Bebbo are un conținut de calitate și extrem de divers”, a declarat Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România.

Aplicația Bebbo este disponibilă gratuit în Google Play sau App Store.