BCR, prin Școala de Bani, în colaborare cu Asociația Educație pentru Succes, a organizat a doua ediție a EduFinFest. Evenimentul marchează Ziua Națională a Educației Financiare (11 aprilie) și își propune să aducă în atenția publicului noțiunile de educație financiară și antreprenorială.
„Investiția pentru un viitor mai bun se află în centrul programelor Școala de Bani, iar EduFinFest este un alt instrument prin care aducem în atenție perspectiva pe termen lung a educației financiare și a abilităților de viață. De altfel, toate proiectele noastre pentru tineri și profesori integrează noțiuni financiare și competențe cheie și se bazează pe un proces educațional continuu, adaptat la nevoile și dinamica fiecărei generații”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.
Tinerii prezenți la EduFinFest, elevi ai Școlii Comerciale Superioare Nicolae Kretzulescu, au participat la o discuție despre primii pași pentru independența financiară alături de Sergiu Manea, CEO BCR. La discuție au mai participat deputatul George Tuță, inițiatorul legii prin care ziua de 11 aprilie a fost instituită Ziua Educației Financiare, psihoterapeuta Diana Stănculeanu, specializată în consiliere profesională pentru tineri, și Vrînceanu Costin Marian, creatorul de conținut cunoscut drept Jaxi.
Școala de Bani – sprijin pentru educația financiară și de viață
EduFinFest continuă misiunea BCR și Școala de Bani de a contribui la îmbunătățirea standardului de viață al tinerilor și adulților din România, prin promovarea deciziilor financiare și de viață inteligente. Peste 600.000 de români au beneficiat până în prezent de educație financiară prin cursurile și resursele puse la dispoziție de Școla de Bani.
În 2023, aproape 22.000 de copii și adulți au învățat să aibă o relație mai bună cu banii și să își seteze obiective financiare în cadrul atelierelor gratuite Școala de Bani, organizate de angajații BCR. Dintre aceștia, aproape 6.000 au fost elevi de liceu, 5.000 elevi de gimnaziu, respectiv 8.500 copii de grădiniță sau clase primare.
Eforturile BCR sunt cu atât mai importante cu cât România se situează pe ultimul loc din Uniunea Europeană la capitolul educație financiară, iar un studiu realizat de Unlock Market Research în 2021 arată că doar 1 din 4 români aplică reguli financiare în viața lor de zi cu zi. Mai mult, 58% dintre respondenți spun că regretă nivelul lor scăzut de interes față de propria educație financiară, iar 62% nu își monitorizează cheltuielile sau le prioritizează în mod greșit.
Școala de Bani este un proiect al Băncii Comerciale Române, lansat în 2016, care a devenit cel mai amplu program de educație financiară din România. Peste 1.500 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară, urmând cursuri specializate, și au reușit să ofere astfel de cursuri gratuite către mai mult de jumătate de milion de români – copii, tineri și adulți.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate