Recent, s-a lansat The Coop Network, prima cooperativă cu membership digital dezvoltată în România, care funcționează ca o platformă unde poți investi prin intermediul tehnologiei blockchain în afaceri  dezvoltate pe plan local din domeniul roboticii și al agriculturii sustenabile.

“Tranziția către un viitor mai bun se poate face doar prin implicare. În cadrul The Coop Network, membrii au ocazia să facă parte dintr-o comunitate care pe asta se concentrează, pe dezvoltarea unor afaceri durabile și inovatoare. Este un proiect de investiții bazat pe resurse indispensabile pentru oameni: energie, agricultură și apă, toate acestea fiind alimentate de cele mai noi tehnologii”, a declarat Arthur Fleischer, co-fondator The Coop Network.

Membrii cooperativei beneficiază de dividende de cooperativă anuale în raport cu contribuția lor sau pot alege să reinvestească banii mai departe în proiecte, pentru a genera venituri pe termen lung. Prin investiția făcută în cel puțin unul dintre proiectele cooperativei, membrii au randament garantat cuprins între 10-15% anual.

În acest moment, The Coop Network cuprinde șase proiecte aflate în diferite stadii de dezvoltare, în care membrii cooperativei pot investi:

  • Compania de robotică și automatizare – IQ Robotech
  • Închirierea de drone utilitare și aplicații pentru misiuni de salvare, inspecție și recunoaștere în teren sau stingerea incendiilor
  • Exploatarea unui izvor de apă pură din zona Munților Apuseni, filtrată natural, și comercializarea acestei ape îmbuteliate în țară și în străinătate
  • O fermă de cannabis medicinal, cultivat pentru producția și vânzarea uleiului CBD Real Ease, în scopuri medicinale pentru oameni și animale
  • Producția și vânzarea de sere modulare inteligente. Un business eficient energetic și simplu de implementat pe termen lung
  • O fermă ecologică de ovine

Pe lângă investițiile financiare pe care pot alege să le facă în aceste proiecte, membrii pot sprijini cooperativa și prin expertiza sau abilitățile lor, în domenii precum juridic, tehnic, vânzări sau alte acțiuni necesare în teren.

The Coop Network este, înainte de toate, o comunitate în creștere. Vine cu un model economic durabil, în care au fost integrate noile tehnologii. Este un conglomerat de afaceri care își propune să contribuie la un viitor mai sustenabil, o platformă de investiții alternative și venituri pasive. Oricine se poate alătura și poate contribui, fie că este vorba de abilități și expertiză sau de investiții în proiectele cooperativei. The Coop Network vine și digitalizează cooperativa tradițională. Înscrierea membrilor este facilă, iar investițiile sunt automatizate cu ajutorul tehnologiei blockchain. Garantăm astfel o platformă de investiții 100% securizată și transparentă”, a declarat Florin Timbuc, Chief Technology Officer în cadrul The Coop Network.

Proiectele în care se poate investi, dar mai ales detalii despre platforma de membership digital, pot fi consultate aici: https://member.thecoopnetwork.io .