Într-un demers de a sprijini sănătatea copiilor din România, Zewa anunță colaborarea cu Organizația Salvați Copiii România pentru modernizarea spitalelor de pediatrie din țară. Astfel, Zewa susține Organizația Salvați Copiii în renovarea spitalelor de pediatrie, oferind 1% din valoarea vânzărilor realizate în perioada 15 mai – 15 iulie 2023, aplicat la prețul de listă al produselor, într-un plafon maxim de 250.000 RON.

Prin această inițiativă, Zewa își consolidează angajamentul de a promova igiena și sănătatea prin soluții inovatoare și produse de înaltă calitate.

„Știm că siguranța și sănătatea copiilor sunt cele mai importante lucruri din lume. De aceea, suntem mândri să susținem Organizația Salvați Copiii în demersul de renovare a spitalelor de pediatrie. Ne dorim un viitor în care fiecare copil să crească într-un mediu sigur și sănătos, iar prin proiectele noastre încercăm să dăm o mână de ajutor pentru a face acest vis realitate. Contribuind la îmbunătățirea condițiilor din spitale, aducem o schimbare în bine atât pentru micii pacienți, cât și pentru familiile lor”, a declarat Mihaela Badea, Marketing Manager Consumer Tissue South East Europe la Essity, deținătorul mărcii Zewa.

În România, există 12 spitale de pediatrie, 118 secții și 112 compartimente specializate în pediatrie, însă multe dintre acestea nu îndeplinesc standardele europene în ceea ce privește infrastructura și echipamentele medicale. Aceste spitale și secții au nevoie de modernizare și îmbunătățiri constante, unele dintre ele având aceleași dotări și infrastructură nemodernizată  încă de la înființarea lor. Pentru a asigura un mediu sigur și confortabil pentru micii pacienți și cei care le sunt alături în timpul spitalizării, este esențial ca spitalele să ofere condiții adecvate, inclusiv băi suficiente la standarde europene, precum și facilități de ultimă generație.

„Sistemul medical românesc a fost supus unor presiuni majore în ultimii ani, iar nevoia de renovare și dotare este una esențială, mai ales în spitalele de pediatrie, unde șansa la o recuperare rapidă e dată de promptitudinea diagnosticului și de accesul rapid la servicii medicale de calitate. De aceea, apreciem responsabilitatea socială  și susținerea, o resursă de bine atât de importantă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.