În perioada 1 aprilie 2022 – 31 octombrie 2023, Asociația Școala Încrederii a derulat proiectul „POVESTEA merge mai departe – Creșterea capacității de fundraising pentru schimbare în educație”.

Cu sprijinul acestui proiect, asociația și-a dezvoltat capacitatea organizațională de a desfășura campanii de donații de la persoane fizice, în mediul digital și prin SMS, iar sumele astfel obținute au fost și vor fi utilizate pentru derularea programului Școala Încrederii. Din primăvară și până acum, au fost făcute peste 2.000 de donații prin SMS și mai mult de 300 de donații online.

Cea mai importantă campanie organizată de Școala Încrederii anul acesta a fost „Revoluție în Educație”, prin care toți românii au fost încurajați să dezvăluie experiențe legate de bullying și violență prin care au trecut în copilărie și nu numai. Peste 300 de oameni s-au deschis și au avut curaj să-și împărtășească experiențele, iar în acest fel au reușit să arate că fenomenul bullyingului este, în realitate, mai mare decât în statistici.

”La început părea dificil și, pe alocuri, fără succes. Dar iată-ne acum, aici, cu sute de școli care și-au exprimat nevoia de a se alătura rezolvării problemei identificate de noi: elevii din școlile noastre se simt singuri, triști, neînțeleși, neauziți. Într-un cuvânt, invizibili. Pentru asta am apăsat o pedală grea e a misiunii noastre și am început prin a spune <<stop>>, prin campanii în care poveștile dureroase ale părinților, elevilor și profesorilor au zguduit rețelele de socializare, au redeschis răni adânci și au tras semnale de alarmă. Am ales să fim noi cei care spun lucrurilor pe nume: elevii din România nu sunt în siguranță la școală. Am primit sute de mesaje care ne-au confirmat că nu mai avem timp de pierdut”, a declarat Ruxandra Mercea, fondatoarea Școlii Încrederii.

Proiectul de creștere a strângerii de fonduri a fost derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Bugetul proiectului a fost de 99.790 euro, iar fondurile vizate au ca scop implementarea programului „Școala Încrederii în 1.200 de grădinițe și școli de stat până în 2023”.