RetuRO lansează un apel către companiile de transport din România pentru a se alătura programului care va schimba modul în care ne vom raporta la deșeurile de ambalaje în viitor – Sistemul Garanție Returnare (SGR). Acesta este unul dintre cele mai ambițioase programe de economie circulară din țară, cu un impact semnificativ, atât asupra mediului, cât și asupra societății pentru următorii ani.

Sistemul de Garanție-Returnare își propune să încurajeze returnarea ambalajelor nereutilizabile pentru băuturi în vederea reciclării, contribuind astfel la creșterea cantității și calității materialelor colectate pentru reciclare. Scopul RetuRO este de a colecta, anual, 7 miliarde de ambalaje de pe piață.

Pentru a face procesul de înscriere și selecție mai eficient, RetuRO a dezvoltat un chestionar, care trebuie completat cu cât mai multe detalii despre compania de transport.

RetuRO menționează că această solicitare de informații nu presupune în nici un fel angajarea contractuală a companiei de transport și nu generează obligații pentru niciuna dintre părți. Prin urmare, această solicitare de informații nu poate fi interpretată ca o promisiune de a încheia un contract din partea RetuRO.

Operaționalizarea SGR va implica întreaga rețea de puncte de colectare organizată de comercianții înscriși în sistem (aproximativ 80.000), precum și cele 17 centre de numărare și sortare pe care RetuRO le va deschide la nivel național.