OTP Bank, în parteneriat cu Asociația Aura Ion și Fundația OTP Bank, au desfășurat vineri, 1 septembrie o acțiune de voluntariat la Școala Generală din Comuna Stejaru, județul Teleorman.

Această inițiativă face parte dintr-o campanie extinsă de amenajare a școlilor din zonele rurale, EduPlant, cu scopul de a oferi elevilor un mediu optim pentru dezvoltarea educațională. Peste 500 de copii, inclusiv preșcolari, elevi de la clasele primare și gimnaziale, dar și copii cu cerințe educaționale speciale, beneficiază de rezultatele acestui proiect.

Împreună, prin această inițiativă, ne-am dorit să aducem o rază de speranță în școlile rurale din România. Pentru că educația în medii vulnerabile are nevoie de susținere continuă, ne-am propus să le oferim acestor copii ceea ce merită, șansa unui viitor mai bun„, a declarat Maria Ghețea, Vicepreședinte Fundația OTP Bank România.

OTP Bank, împreună cu parteneri săi din societatea civilă, Asociația Aura Ion și Fundația OTP Bank Romania au inițiat și sprijinit în ultimii doi ani proiecte care au pus accent pe îmbunătățirea accesului la educație de calitate și dezvoltare durabilă în comunitățile rurale din întreaga țară. În cadrul a trei inițiative EduPlant, au fost amenajate spațiile externe de joacă și socializare din 3 școli din mediul rural și dotate și amenajate în total trei biblioteci moderne și complet funcționale.

În cadrul bibliotecilor, au fost făcute donații ce constau în mobilier, cărți și echipamente IT. Peste 500 de copii, inclusiv preșcolari, elevi de la clasele primare și gimnaziale, dar și copii cu cerințe educaționale speciale, beneficiază de aceste resurse.