Restart Energy, furnizor de servicii pentru tranziție energetică, a finalizat construcția și instalarea a două sisteme de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Moldova Farming SRL, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 300.000 de euro.

Proiectele au o putere cumulată de 403,2 kWp și au fost instalate pe două imobile aparținând beneficiarului, situate în localitatea Berești-Bistrița, județul Bacău, respectiv Tișița, județul Vrancea.

Sistemele cuprind 896 de module fotovoltaice, ce asigură aproximativ 50% din consumul de energie al companiei, pentru fiecare dintre cele doua imobile.

”Ne bucurăm că am reușit să dezvoltăm aceste proiecte în parteneriat cu Restart Energy, pentru că eficientizează în mod evident costurile asociate producției. Mai mult, componenta etică nu este deloc de neglijat, cred că ar trebui să fim cu toții mult mai atenți la cantitatea de emisii de CO2 pe care o generăm, pentru binele generațiilor care vor urma”, a declarat Cătălin Daniel Grigoriu, Administrator Moldova Farming SRL.

”Investiția în panouri fotovoltaice asigură un randament net superior surselor convenționale de energie, acesta fiind un argument solid pentru orice manager atent la realitățile momentului. Investiția inițială se amortizează în doar 3-4 ani, iar costurile de întreținere sunt minime”, menționează Armand Domuța, General Manager Restart Energy.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanță și proiectare personalizată, până la implementare.

Portofoliul de sisteme fotovoltaice al Restart Energy cuprinde, în prezent, 150 de proiecte finalizate, în valoare totală de peste 25 de milioane de euro.