Raiffeisen Bank România și Junior Achievement (JA) România lansează Eco-nomie pentru comunitatea ta, o nouă inițiativă educațională care vine în sprijinul liceelor pentru a crește nivelul de conștientizare în rândul elevilor cu privire la problemele de mediu specifice comunității lor.

Proiectul propune o abordare integrată, care facilitează educația pentru sustenabilitate și mediu în manieră applied learning. Acesta include un curs online, disponibil gratuit pe platforma JA Learn, și posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru gestionarea responsabilă a resurselor în cadrul școlii sau pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu (dotarea laboratoarelor/claselor, echipamente, soft-uri etc.).

Până pe 10 mai, liceele din toată țara pot participa la proiectul Eco-nomie pentru comunitatea ta prin organizarea de activități la clasă și înscrierea a cel puțin unui proiect, dezvoltat în echipă, care să pună în evidență soluții pentru probleme de mediu din comunitate. Activitățile pot fi studii de caz sau exerciții de lucru în echipă prin intermediul cărora elevii înțeleg semnificația unor concepte specifice, precum ciclul de viață al produsului, principiul celor 9R, amprenta ecologică sau economie verde.

Cele mai bune proiecte propuse de licee vor fi desemnate la finalul lunii mai, în urma unui proces de jurizare, și vor beneficia de sprijin financiar în valoare totală de 61.000 de lei.

Prin inițiativa Eco-nomie pentru comunitatea ta, parteneriatul dintre Raiffeisen Bank România și JA România se extinde cu o nouă componentă destinată încurajării elevilor să adopte atitudini responsabile și să își dezvolte capacitatea de planificare financiară și de înțelegere a modului în care alegerile pe care le fac în calitate de consumatori pot avea impact asupra comunității și mediului”, a declarat Bogdan Popa, Vicepreședinte, Operațiuni & IT, Raiffeisen Bank România.

Lansat în 2010, parteneriatul dintre Raiffeisen Bank România și JA România a oferit până acum activități, resurse și kit-uri educaționale gratuite pentru dezvoltarea abilităților de planificare financiară pentru 269.360 de elevi și peste 7.700 de profesori, iar 42 de licee au beneficiat de finanțări pentru îmbunătățirea condițiilor de învățare și acces la educație online.