Fundația TELUS International Romania Community Board a deschis înscrierile pentru programul anual de granturi, prin care oferă organizațiilor non-guvernamentale din România oportunitatea de a beneficia de finanțarea inițiativelor axate pe educație, sănătate sau mediu. ONG-urile își pot înscrie proiectele până la data de 5 aprilie 2024, valoarea totală a fondurilor alocate în această primă sesiune fiind de 50.000 USD.

Granturile sunt acordate exclusiv organizațiilor non-guvernamentale înregistrate în România, iar proiectele depuse trebuie să fie implementate pe parcursul anului 2024, să aibă ca beneficiari direcți copii, tineri sau familiile acestora, precum și să utilizeze inovația socială și tehnologia în abordarea unei probleme identificate în comunitățile în care sunt active.

ONG-urile pot transmite propunerile de proiecte prin completarea formularului de înscriere disponibil pe telus.com. În formularea cererii de finanțare, organizațiile sunt încurajate să aibă în vedere detalierea problemei identificate, a modalității în care proiectul propus va oferi o soluție inovatoare, prin acțiuni concrete, cât și a rezultatelor măsurabile așteptate.

În funcție de numărul de beneficiari și complexitatea proiectelor propuse, ONG-urile pot solicita granturi de 5.000 USD, respectiv 10.000 USD. Evaluarea propunerilor și selecția proiectelor câștigătoare vor fi realizate de Comitetul Executiv al Fundației până la finalul lunii mai 2024.

Cu această nouă sesiune de granturi, TELUS International Romania Community Board își continuă demersul început în anul 2016 de a susține comunitățile locale, distribuind anual fonduri în valoare de 100.000 USD. Până în prezent, Fundația a sprijinit financiar 130 de proiecte din România, cu granturi în valoare totală de 700.000 USD.

La nivel global, TELUS International gestionează cinci Fundații (Community Board): în Guatemala, El Salvador, Filipine, Bulgaria și România, fiecare distribuind 100.000 USD anual pentru a sprijini proiecte dedicate comunităților locale.