Raiffeisen Bank România și Raiffeisen Bank International au acordat un credit în valoare de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea celui mare parc fotovoltaic din România și Europa de Sud-Est, pus în funcțiune în 2023, la Rătești, în județul Argeș.

Parcul fotovoltaic de la Rătești, deținut în proporții egale de companiile israeliene Econergy și Nofar Energy, este dezvoltat pe o suprafață de 170 ha și are capacitate instalată de 155 MW, fiind realizat cu o investiție totală de 102 milioane de euro. Parcul  are capacitatea de a furniza energie electrică ecologică pentru aproximativ 100.000 de gospodării, contribuind la o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, estimate la 168.000 de tone anual, în România.

Sînziana Enache, Manager Departament Finanțări Proiecte, Achiziții și Infrastructură Publică, Raiffeisen Bank România, consideră că: „Efortul susținut și experiența vastă a membrilor echipei Raiffeisen care au lucrat la acest proiect au făcut posibilă finanțarea Parcului fotovoltaic de la Rătești, această finanțare reprezentând un pas important în implementarea strategiei naționale de decarbonizare pe termen lung.”

„Contractul de credit în valoare de 60 milioane euro semnat pentru finanțarea parcului fotovoltaic Rătești este un exemplu despre cum finanțarea unui proiect în domeniul regenerabilelor asigură implementarea cu succes a unui parc cu dimensiuni semnificative, dezvoltat de un consorțiu cu experiență în domeniu. Am structurat împreună cu cei doi investitori o facilitate care să corespundă profilului de producție specific domeniului fotovoltaic și le mulțumim echipelor implicate. Finanțarea este un moment marcant pentru implicarea băncii în susținerea tranziției spre economia verde, în linie cu strategia pe termen lung de promovarea a sustenabilității prin expertiza noastră de finanțare”, declară Cătălin Cepișcă, Senior Director, Departamentul Energie, Metale și Utilități, Raiffeisen Bank România.