Raiffeisen Bank România anunță lansarea ediției de anul acesta a programului Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate cu granturi totale de 1 milion de euro, proiect dezvoltat împreună cu Asociația pentru Relații Comunitare.

Dorința de a schimba în bine, de a ajuta, misiunea de a aduce schimbări pozitive în societate, toate aceste lucruri merită și trebuie susținute. Cu acest îndemn lansăm ediția 2023 a acceleratorului de ONGuri Raiffeisen Comunități, un nou capitol în povestea noastră de implicare activă în societate. Este un angajament clar față de valorile noastre, față de voi și față de comunități, prin care ne propunem să oferim o bază solidă pentru cei care desenează o lume mai sustenabilă, pentru noi și generațiile ce vor urma”, declară Laura Mihăilă, Director Marketing Raiffeisen Bank România.

De peste 13 ani, Raiffeisen Comunități a contribuit la transformarea durabilă și sustenabilă a comunităților din România. Programul trece anul acesta într-o nouă etapă de dezvoltare și oferă o finanțare totală de 1 milion de euro acordată proiectelor câștigătoare, precum și un program de accelerare și mentorat pentru creșterea capacității de implementare a proiectelor”, a completat Cristian Sporiș, Membru Consiliu Director Raiffeisen Bank România.

Dincolo de finanțare, Raiffeisen Comunități oferă și un program de accelerare și mentorat, incluzând cursuri practice pentru creșterea capacității de implementare a proiectelor câștigătoare. Temele cursurilor includ management financiar, strângere de fonduri, comunicare și dezvoltarea unei rețele de sprijin în comunitate.

Pentru a fi considerate eligibile, proiectele înscrise de ONGuri trebuie să adreseze cel puțin una din prioritățile: SDG 11 – Orașe și comunități sustenabile, SDG 12 – Consum și producție responsabile sau SDG 17 – Parteneriate pentru realizarea obiectivelor. Juriul va analiza toate proiectele depuse, din perspectiva soluțiilor și a impactului pe care le pot genera, și vor selecționa 20 de câștigători.

Nimic nu se întâmplă peste noapte și fiecare dintre noi – finanțatori, organizații nonprofit, angajați și voluntari – avem nevoie unii de alții ca să nu ne pierdem energia si să ducem la capăt promisiunea de viață mai bună. Aceasta este și promisiunea programului Raiffeisen Comunități – creăm cadrul pentru a susține oamenii care își investesc energia în schimbare astfel încât să vedem cu toții impactul în propriile comunități. Doar așa putem avea încredere că împreună putem face orice”, a subliniat Mădălina Marcu, Director dezvoltare resurse Asociația pentru Relații Comunitare.