L’Oréal România în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) organizează cea de-a XIV-a ediție a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”.

Bursele sunt acordate cu scopul de a încuraja tinerele cercetătoare, care urmează în prezent studii doctorale sau stagii post-doctorale, să-și continue cariera științifică în România. Noutatea acestui an constă în introducerea celei de-a cincea burse, în valoare de 50.000 lei, dedicată domeniului științei calculatorului. Aceasta se alătură celor două burse în valoare de 50.000 de lei acordate cercetării din domeniul științelor vieții și celor două burse de 50.000 de lei, acordate cercetării științelor exacte. Valoarea totală a burselor este de 250.000 lei.

De 25 de ani, Fundația L’Oréal și UNESCO încurajează participarea femeilor la știință și, anual, premiază excelența a patru, respectiv 5 tinere cercetătoare, fiecare dintr-o regiune importantă a lumii. Până acum, în cele 13 ediții consecutive de la lansare, proiectul a premiat şi susținut 37 de cercetătoare din România, cu burse în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei.

„Prin intermediul acestui program de burse, ne dorim să consolidăm comunitatea de cercetători din România și să promovăm excelența științifică într-un mod echitabil și incluziv. Aceste tinere cercetătoare sunt o inspirație pentru viitoarele generații de oameni de știință și sunt mândră să fac parte din acest proiect care recunoaște puterea și curajul lor de a schimba lumea în fiecare zi”, a declarat Vanya Panayotova, General Manager L’Oréal România.

”Egalitatea și diversitatea sunt pilonii unei culturi sănătoase a inovării și pot contribui la crearea unui ecosistem de cercetare incluziv. Viziunea și perseverența colegelor noastre cercetător se îmbină armonios cu studiul, observația, comparația, experimentul pentru a descrie, explica, înțelege, elucida procese, fenomene, comportamente în încercarea de a găsi răspunsuri la problemele cu care se confruntă societatea. Cu cât mai multe oportunități oferite tinerelor cercetătoare, cu atât mai multe porți spre afirmare și succes”, a declarat Adrian Curaj, Director General UEFISCDI.