PostModernism Museum lansează un proiect educațional care aduce istoria artei românești pe smartphone-urile adolescenților.
Intitulat „5 istorii animate ale artei românești din secolul al XIX-lea până în prezent, pentru adolescenți”, proiectul își propune să inspire tinerii să descopere istoria culturală a României prin intermediul unor animații narate, create special pentru ei.
Proiectul îmbină expertiza istoricilor de artă cu talentul artiștilor vizuali pentru a crea cinci episoade animate, fiecare explorând o temă interdisciplinară din istoria artei românești: rolul și contribuția femeilor în arta românească; contribuțiile minorităților etnice în cultura vizuală; colecții și colecționari de artă românească; monumente dispărute; fizionomii de personalități istorice. Fiecare episod prezintă lucrări de artă reprezentative, clădiri de patrimoniu și personaje istorice, integrate într-o narațiune educativă.
”Dorim să facem istoria artei accesibilă și interesantă pentru adolescenți, folosind tehnologia și storytelling-ul vizual. Este o modalitate până la urmă firească de a conecta generația tânără cu patrimoniul nostru cultural„, spune Oana Nasui, coordonatorul proiectului.
Toate cele 5 episoade sunt disponibile gratuit pe canalul YouTube @modernismpunctro.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate