Peste 750 de liceeni și 30 de profesori din 15 licee din România au beneficiat, în acest an, de granturile “Mândru să fiu Fermier”, oferite de World Vision România și BNP Paribas Leasing Solutions. Obiectivul principal al proiectului este să inoveze învățământul agricol, pentru a-l face mai atractiv pentru tineri.

Granturile oferite celor 15 licee sunt în valoare de 35000 € și s-au materializat prin lecții despre Agricultura 4.0 și agricultura durabilă, planuri de lecții interactive pentru 30 de profesori, 26 de vizite la 22 ferme agricole moderne pentru 300 de elevi și echipamente pentru lecții și demonstrații practice.

„Într-o lume tot mai sufocată de tehnologie, industrie și poluare, în care natura este constrânsă să se adapteze, acolo unde poate, este important ca prin educație, prin participare și mobilizare civică, tinerii de azi să conștientizeze importanța protejării naturii”, a menționat unul dintre profesorii universitari de la USAMV Cluj Napoca.

Modulul educațional despre Agricultura durabilă și Agricultura 4.0 a fost elaborat de către World Vision România, în cadrul Consorțiului Creștem prin Educație Agricolă. Planurile de lecție, însoțite de filme și prezentări, familiarizează elevii cu cele mai importante concepte ale agriculturii durabile. Elevii învață despre cum bunele practici de management în agricultură influențează producția de hrană, reduc impactul asupra mediului și îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor.