PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță că 80% din flota sa din România a fost înlocuită cu vehicule hibride. Ca parte a programului pep+ (PepsiCo Positive), această tranziție a flotei a fost inițiată în 2019 pentru a aborda impactul schimbărilor climatice și pentru a contribui la generarea de schimbări pozitive în beneficiul afacerii și al oamenilor.

În demersul PepsiCo de a obține emisii nete zero până în 2040, integrarea unei flote hibride în România reprezintă o contribuție semnificativă la reducerea amprentei noastre de carbon. Prin electrificarea flotei noastre, ajutăm la reducerea emisiilor în viitor, obținând în același timp informații valoroase despre infrastructura, încărcarea și instruirea necesare pentru a reuși”, a declarat Daniel Drăgușin, Supply Chain Director, PepsiCo România.

În prezent, flota de vehicule hibride a PepsiCo România este formată din 450 de mașini hibride Toyota Corolla și Toyota Yaris. Toyota Corolla 1.8 Hybrid (2022) înregistrează emisii de 101,0 g/km CO2 WLTP, în timp ce emisiile Toyota Yaris 1.5 Eco HYB (2021) nu depășesc 87,0 g/km CO2 WLTP. În plus, PepsiCo a sprijinit instalarea a 18 stații de încărcare în două fabrici din România, 12 unități de încărcare normală AC (curent alternativ) și șase unități de încărcare rapidă DC (curent continuu), și a implementat un sistem GPS pentru a permite reducerea distanțelor de deplasare, monitorizarea consumului de combustibil și minimizarea riscurilor de accidente rutiere.

Toyota este un pionier în tehnologia hibridă și o marcă renumită pentru fiabilitate și suntem încântați că PepsiCo România a ales o flotă Toyota Hybrid. Împreună, ne îndreptăm spre Beyond Zero, planul Toyota Motor Corporation (TMC) pentru un viitor care merge dincolo de zero emisii, aducând beneficii pentru mediu și mobilitate pentru toți„, a declarat Mirela Grigore, Head of Digital Marketing, Toyota România.

În conformitate cu datele și recomandările Toyota, PepsiCo anticipează o reducere de 15% a emisiilor de CO2 generate de flota sa de vehicule din România, comparativ cu 2022, și o scădere de 46% față de nivelul de referință din 2015. În perspectiva anului 2024, planurile PepsiCo includ investiții continuă în infrastructură și instalarea de noi stații de încărcare în locațiile PepsiCo pentru a susține flota de vehicule hibride în creștere.