Leroy Merlin anunță lansarea campaniei de vânzare sustenabilă a brazilor naturali de Crăciun, o inițiativă prin care retailerul se angajează direct în reducerea impactului asupra mediului înconjurător și își încurajează clienții să returneze brazii după sărbători, indiferent de unde i-au achiziționat, pentru a fi transformați în produse ecologice, cum ar fi peleți sau compost.

Atât clienții care achiziționează un brad din rețeaua de magazine fizice sau platforma online Leroy Merlin, cât și cei care și-l procură din ale surse, pot opta să îl returneze în cel mai apropiat magazin al retailerului în perioada 3.01-31.01.2024 și vor fi răsplătiți cu un voucher pentru cumpărături în valoare de 25 lei.

Voucher-ul va fi emis după returnarea bradului uscat în cuvele special amenajate din curtea magazinelor Leroy Merlin, în baza cardului de client. Acesta poate fi folosit până la data de 18 februarie, atât în magazinele Leroy Merlin, cât și pentru produsele comandate online.

„La Leroy Merlin, suntem mândri să continuăm și anul acesta campania noastră de vânzare sustenabilă a brazilor de Crăciun. Este o satisfacție să vedem că această inițiativă a devenit o tradiție binecunoscută și că numărul celor care se implică crește de la an la an. Este o acțiune care reflectă angajamentul nostru ferm pentru protejarea naturii și încurajarea comportamentului responsabil în rândul românilor. Prin returnarea brazilor uscați, oferim românilor  oportunitatea de a contribui la inițiativele noastre sustenabile și, în același timp, îi răsplătim cu un voucher pentru cumpărături. În acest fel, împreună, ne străduim să avem un impact pozitiv”, a declarat Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin România.

Leroy Merlin menționează că toți brazii naturali pe care îi comercializează provin din pepiniere special create pentru plantarea și creșterea brazilor de Crăciun. Aceasta inițiativă de sustenabilitate a companiei se alătură seriei de acțiuni menite să îndeplinească obiectivului Grupului ADEO – din care face parte și retailerul – de a reduce impactul emisiilor de dioxid de carbon cu 20% până în 2025.