Zalando, una dintre cele mai importante platforme online de fashion și lifestyle din Europa, anunță primul câștigător al Zalando Visionary Award 2023, oferit în parteneriat cu Copenhagen Fashion Week: Paolina Russo.

Brandul londonez, fondat în 2021 de Paolina Russo și Lucile Guilmard, este caracterizat de o creativitate extraordinară, accent pe tricotaje și de misiunea de a  readuce în atenție tradițiile. Paolina Russo și-a dovedit abordarea vizionară și dorința de a inova prin colecțiile sale tricotate, pline de viață și versatile, ce combină tehnicile artizanale cu producția industrială, aducând mai aproape arta tradițională și tehnologia, pentru a împinge limitele designului.

Juriul a fost impresionat de abordarea brandului când vine vorba de rețeaua sa de producție colaborativă. Paolina Russo își consideră furnizorii parteneri creativi: vizitând producătorii și lucrând alături de aceștia direct în fabrică, designerii pot învăța din procesele și experiența furnizorilor și crea articole care schimbă percepția asupra a ceea ce înseamnă tricotaje în mod tradițional. În plus, brandul a demonstrat o atenție deosebită acordată impactului asupra mediului, prin folosirea de resurse etice și fibre naturale de unică folosință, și prin parteneriatul cu producători certificați.

Ne bucurăm  foarte mult să primim Zalando Visionary Award. Faptul că ne-am ridicat la înălțimea standardelor unui astfel de premiu ne aduce mai aproape de obiectivul nostru: modernizarea și regândirea tehnicilor și metodelor tradiționale prin inovare și produse de modă  responsabile. Odată cu acest premiu suntem încurajați să construim un brand sustenabil și sărbătorim o metodă de lucru alternativă, ce nu contribuie la problemele industriei fashion. Abia așteptăm să prezentăm prima colecție pe podium și să ne împărtășim creațiile cu o platformă și un public mai numeroase”, a declarat Paolina Russo.

Câștigătorul Zalando Visionary Award a fost ales de un juriu internațional format din lideri de opinie, reprezentați Zalando și comisia evenimentului Copenhagen Fashion Week, printre care Dio Kurazawa, Brand advisor; Herbert Hofmann, Creative and Buying Director al Highsnobiety; Leah Abbott, Fashion Stylist; Lena-Sophie Röper, Director of Designer and Luxury al Zalando și Cecilie Thorsmark, CEO Copenhagen Fashion Week.

Paolina Russo va primi un premiu de 50.000 de euro și își va prezenta colecția în cadrul Copenhagen Fashion Week în august 2023, fiind parte a programului oficial al evenimentului. Zalando va oferi susținere financiară pentru producția prezentării și va face posibilă aducerea viziunii Paolinei Russo pe podium, evidențiind angajamentul brandului de a crea o colecție pentru viitor.

Suntem încântați să o avem pe Paolina Russo drept primă câștigătoare a Zalando Visionary Award. Printre participanți s-au numărat numeroși designeri cu adevărat inovatori, iar Paolina Russo s-a remarcat prin măiestria sa uimitoare și prin dedicarea de a crea colecții care îmbină modelele artizanale tradiționale cu o estetică futuristă, sub forma unei selecții de modele și forme pline de viață. Aștept cu nerăbdare să văd colecția pe podiumul Copenhagen Fashion Week în august”, a declarat Lena Sophie Röper, Director of Designer & Luxury al Zalando.