Fundația pentru Copii Ronald McDonald, cu sprijinul grupului Hili Ventures, a realizat trei transporturi umanitare cu produse de primă necesitate care au ajuns la peste 65.000 de familii ucrainene rămase în zonele afectate de război.

Primul transport umanitar către Ucraina a fost trimis în luna martie 2022 și a constat în produse de igienă personală, dezinfectanți și haine. Valoarea transportului a depășit suma de 170.000 euro, și a ajuns la Crucea Roșie Nicolaev, unde au fost distribuite către peste 10.000 de persoane.

Grija pentru cei aflați în suferință nu s-a oprit aici. Fundația pentru Copii Ronald McDonald România a sprijinit colegii Fundației Ronald McDonald din Letonia să trimită un ecograf portabil pentru Caravana medicală mobilă din Ucraina. La finalul anului, Fundația a susținut proiectul Direcției de Asistență Socială a Municipiului București de la Romexpo cu 15 tone de alimente de bază, ce au fost distribuite familiilor ucrainene beneficiare ale centrului.

La începutul anului 2023, pe 20 februarie, al doilea transport umanitar a plecat către Ucraina.  De data aceasta ajutorul a constat în trimiterea a 17 tone de conserve cu carne și legume, conserve pentru pachetele alimentare ce au ajuns la 33.000 de familii ucrainene rămase în zonele de război.

Pentru a bucura copii rămași într-o țară în care războiul lasă urme și durere, în luna aprilie a acestui an, a fost trimis un transport umanitar către Ucraina, constând în 8 tone cu dulciuri. Și alți susținători s-au alăturat demersului: De Silva Exclusiv a sponsorizat transportul cu 12 paleți cu produse, în timp ce Havi, unul dintre partenerii de tradiție ai Fundației, a susținut demersul din punct de vedere logistic.

“Întrucât se apropia cu pași repezi sărbătoarea Paștelui, ne-am dorit să oferim o mică bucurie familiilor și copiilor rămași în zonele afectate de război prin intermediul colegilor noștri de la RMHC Ukraine, fundația noastră soră. Mulțumim partenerilor noștri care au făcut posibil ca un nou ajutor important să ajungă la peste 16.000 de familii”, a declarat Amalia Năstase, Președinte, Fundația pentru Copii Ronald McDonald România.

„Suntem dedicați sprijinirii poporului ucrainean în această perioadă dificilă. Prin colaborarea cu Fundația pentru Copii Ronald McDonald și eforturile consistente ale echipelor noastre din toată Europa, suntem onorați să contribuim la realizarea transporturilor umanitare, care asigură un ajutor atât de necesar persoanelor afectate de conflict. Suntem alături de familiile ucrainene și vom continua să le fim alături, în solidaritate”, a declarat Melo Hili, CEO al Hili Ventures.