OTP Bank România se alătură și anul acesta Asociației Ape fără Plastic în misiunea sa de a combate poluarea cu plastic a râului Jiu, organizând două acțiuni de ecologizare. În cadrul parteneriatului, voluntarii OTP Bank au participat vineri, 5 mai, la o primă acțiune din acest an.

Mobilizarea voluntarilor a fost una exemplară, voluntarii OTP Bank reușind, cu ajutorul Asociației Ape fără Plastic, să colecteze la sfârșitul săptămânii trecute, peste 25 de saci cu deșeuri din râul Jiu, din zona Barajului Ișalnița. Aflați în ambarcațiunile puse la dispoziție de asociație, cei 22 de voluntari au colectat 300 de kilograme de deșeuri, reprezentând obiecte, cum ar fi pet-uri, sticle, conserve etc.

“A fost o bucurie să văd că am în jurul meu colegi care se mobilizează, își rup din timpul lor și vin în ajutorul naturii. Îmi doresc ca determinarea colegilor mei să inspire și mai multe persoane, sau de ce nu, companii, pentru că schimbarea începe cu pași mici și este nevoie de fiecare dintre noi pentru a lăsa în urma noastră o lume mai bună și mai curată. Le mulţumesc tuturor voluntarilor care s-au implicat în acţiunea din vineri, precum şi Asociației Ape fără Plastic, care a coordonat activitatea colectarea deșeurilor!”, a declarat Mara Cristea, Ambasadorul acțiunii și Director General Adjunct, Divizia Finanţe şi Planificare, în cadrul OTP Bank România.

Ne aflăm la a doua colaborare cu OTP Bank și pot spune că am avut o acțiune chiar mai reușită decât data trecută, deoarece acum ne-am pus la bătaie întreg arsenalul de echipamente și am mers cu toții pe apă. După 6 ani de Ape fără Plastic rămân la ideea că nu poți aprecia cu adevărat dimensiunea poluării cu plastic a apelor decât participând la acțiuni ca cele organizate de asociația noastră. Durează o secundă să arunci un ambalaj în apă și 2-3 minute ca să îl recuperezi.” a declarat Dan Mirea, președinte al Asociației Ape fără Plastic.

O nouă acțiune de curățare a malurilor și albiilor Jiului, a doua din acest an, la care vor participa angajați ai OTP Bank va avea loc în luna septembrie.

OTP Bank a inițiat și sprijinit în ultimul an proiecte interne și externe care pun accent pe educația ecologică și a ales, totodată, să acționeze atât prin curățarea de plastic, cât și prin acțiuni de revitalizare a mediului, oferind clienților mii de hârtii plantabile.