OTP Bank România și Asociația Blondie îi invită în perioada 19-21 mai 2023 pe iubitorii ciclismului la a doua ediție a evenimentului caritabil OTP Charity Tour – „Pedalează pe drumul spre roz!”.

Turul caritabil se adresează amatorilor de ciclism, iar înscrierile se pot face pe website-ul www.otpbank.ro/ro/otpcharitytour, până în data de 30 aprilie.

Donațiile colectate în cadrul evenimentului vor fi direcționate către copiii care au nevoie să ajungă de urgență la un spital din afara țării, pentru a primi tratamente indisponibile în România. Prin intermediul Asociației Blondie, aceste donații vor fi utilizate pentru a acoperi cheltuielile de transport.

„Suntem acum la a doua ediție a OTP Charity Tour, prin care încurajăm mersul pe bicicletă ca mijloc de transport ecologic și sustenabil. Pedalăm pe acest drum al intențiilor bune, ne implicăm activ într-o cauză care merită și oferim o șansă în plus pentru copiii care au nevoie de ajutor medical urgent”, a declarat Gyula Fatér, CEO OTP Bank România și ambasador al OTP Charity Tour.

OTP Charity Tour 2023 se va desfășura pe ruta Gara Băneasa (start) – Sărata Monteoru – Vălenii de Munte – Academia Titi Aur (finish), și a fost împărțit în trei etape principale, pentru a putea fi abordat de cât mai mulți cicliști, indiferent de nivelul pe care îl au în acest sport.

„Absolut de fiecare dată când ni se cere ajutorul pentru transportul unui copil către un spital din afara țării, noi spunem – DA, indiferent cât de mare este efortul pe care îl presupune. De data aceasta, DA-ul vostru este cel care face diferența și vă mulțumim pentru efortul, kilometrii și orele pe traseu. Ne vedem la un finish cu mult roz!”, a declarat Adelina Toncean, fondator Asociația Blondie.

OTP Charity Tour ia startul vineri, 19 mai, iar prima zi a turului de ciclism se va desfășura pe traseul București – Sărata Monteoru, cu o distanță totală de 123 de kilometri. Amatorii care doresc să susțină cauza, pot alege și un traseu mai scurt în prima zi, pe o distanță de 43 de km, până la localitatea Fierbinți Târg.

A doua etapă a turului va avea loc sâmbătă, 20 mai, și va acoperi distanța de 92 km dintre Sărata Monteoru și Vălenii de Munte. Duminică, 21 mai, se va desfășura ultima etapă a turului, pe traseul Vălenii de Munte – Academia Titi Aur, cu o lungime de 104 kilometri.

Pentru a susține cauza Asociației Blondie, OTP Bank România va contribui cu un euro pentru fiecare kilometru parcurs de cicliștii înscriși la start, iar obiectivul este atingerea unei distanțe de 10.000 de kilometri pedalați.