Sub sloganul “Vrem o Delta ca în filme”, OTP Bank România a invitat publicul de la Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul la o acțiune de ecologizare a Fluviului Dunărea.

Astfel, în cadrul celei de-a XX-a ediții a festivalului, OTP Bank a provocat cinefilii la o zi de a face bine mediului înconjurător și de contact cu biodiversitatea și peisajele din zonă. Experiența a fost organizată pe 17 august, în parteneriat cu echipa festivalului și cu sprijinul Asociației Ape Fără Plastic. Rezultatul acțiunii a fost colectarea în vederea reciclării a peste 400 de kilograme de deșeuri în doar 3 ore.

“Este trist să vezi că printre plante şi specii protejate se formează aceste straturi de plastic. Însă, sunt tare bucuroasă că am avut ocazia să documentăm pentru câteva ore această zona idilică, iar împreună cu cei 30 de voluntari am reușit să capturăm peste 400 de kg de PET-uri plutitoare din fluviu, dar și de pe marginea lui”, a declarat Mihaela Duică, PR Manager OTP Bank România

“Mare parte din ceea ce facem noi la festival se datorează acestei zone, locului în care ne aflăm. Și atunci este absolut normal ca noi să fim primii care să vrem ca această zonă să fie îngrijită, protejată, să avem grijă de ea într-un mod concret. Este foarte frumos să vorbești, unii se pricep mai bine, alții mai puțin bine, dar e mult mai important să facem ceva”, a completat Miruna Berescu, Directorul Festivalului Anonimul.

“După aproape 5 ani de Ape Fără Plastic, sute de voluntari prezenți la acțiunile noastre, exemple de bună practică împărtășite peste tot în țară și multe, multe tone de deșeuri scoase din râul Jiu, rămân la convingerea cu care am plecat la drum: cele mai eficiente acțiuni (de tip corectiv ca aceasta din Deltă) sunt cele efectuate pe afluenții Dunării”, a spus Președintele Asociației Ape fără Plastic.

Acțiunea s-a desfășurat pe o suprafață de 2 kilometri, în perimetrul comunei Sfântu Gheorghe.