Maratonul Olteniei 2023, eveniment organizat de CEZ România, se va derula în perioada 26-27 august 2023, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, unde concurenții vor lua startul în probele de concurs deja consacrate, Cursele MTB de 22 și 33 km sau  Cursele Trail Run de 12 și 22 km.

Conform tradiției setate în edițiile precedente, CEZ România va dona la încheierea maratonului o sumă egală cu dublul sumei acumulate din taxele de înscriere. Donația va fi utilizată pentru dotarea cu echipamente medicale a Secției de Maternitate a Spitalului Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea, pentru susținerea proiectelor educaționale desfășurate de Fundația Comunitară Vâlcea și pentru a sprijini programele de incluziune ale Asociației AVA Râmnicu Vâlcea.

Suntem în pragul unei noi ediții a Maratonului Olteniei și simțim deja adrenalina revederii cu sportivi amatori și de performanță, dar mai ales cu oameni pasionați de sport, responsabili față de natură și cu multă #energiepentrubine de oferit. Comunitatea locală, mai exact copiii din comunitatea vâlceană sunt beneficiarii acestei ediții #MO și ne bucurăm să-i susținem, sprijinind sistemul medical, dar și inițiative educaționale”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Cea de-a 11-a ediție a Maratonului Olteniei este organizată de CEZ cu sprijinul SmartAtletic, al Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și al Consiliului Județean Vâlcea.