În perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, oferă elevilor și profesorilor din instituțiile de învățământ școlar și preșcolar din România pachete speciale cu activități gratuite, în cadrul programelor naționale Școala Altfel și Săptămâna Verde.

În anul școlar 2022-2023 ne-au trecut pragul peste 50.000 de elevi și cadre didactice în perioada celor două programe naționale. A fost o bucurie să vedem că parcul nostru poate fi un mediu excelent pentru învățare și ne dorim să rămânem un partener strategic în demersul pentru educație a noilor generații de școlari și preșcolari. Tocmai de aceea, colaborarea noastră cu instituțiile de învățământ va continua și în acest an școlar”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râșnov.

În vizita la Dino Parc Râșnov, elevii și cadrele didactice se pot bucura de un traseu amenajat pe o suprafață de 4 hectare, cu peste 120 de dinozauri în mărime naturală, expoziții științifice naționale și internaționale, un terrarium cu reptile vii, o zonă dedicată dinozaurilor ce au trăit pe teritoriul României, în Țara Hațegului – pentru prima oară reconstituiți în mărime naturală la Dino Parc Râșnov, un vulcan ce simulează o erupție naturală și o platformă de cutremure ce exemplifică trei tipuri diferite de cutremure.

Toate expozițiile și exponatele din cadrul Dino Parc Râșnov sunt realizate în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea București, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc, Muzeul Județean de Istorie Brașov și parteneri privați autohtoni și internaționali.