NEXO Group, companie românească de construcții și instalații pentru locuințe, anunță dezvoltarea unui ansamblu rezidențial de vile ultra eficiente energetic, în Pipera, printr-o investiție cu o valoare de aproape 10 milioane de euro. Complexul NEXO Nature va cuprinde 14 vile care în momentul finalizării promit costuri aproape zero pentru încălzire și răcire.

Pentru asigurarea acestor beneficii, vilele vor avea integrate tehnologii ca pompe de căldură sol-apă, sisteme de răcire prin tavan, sisteme fotovoltaice, sisteme de ventilație centralizate, soluții de automatizare și control de la distanță.

Prima fază a proiectului include 14 vile proiectate pentru a oferi eficiență energetică foarte ridicată, adică asigură reducerea de costuri la energie în orice anotimp la aproape zero. Vorbim de un complex de vile inteligente, care are în proximitate facilități moderne și servicii complementare pentru adulți și copii. Deși vilele vor avea suprafețe generoase, de până la 380 mp fiecare, costurile de întreținere vor fi aproape inexistente. Este, așadar, o propunere de a reinventa și rafina modul de a trăi – mai sănătos, mai economic, mai sustenabil”, declară Sorin Lăpădatu, fondator și CEO NEXO Group.

Dezvoltatorul mai precizează că fiecare vilă va fi supusă unor teste riguroase, incluzând suprapresiune cu fum și obținerea Certificatului Green pentru a garanta calitatea și sustenabilitatea construcției. Costul unei vile NEXO Nature va fi cuprins între 440.000 euro și 1 milion de euro.