MyEcoBox, organizație non-profit angajată să producă o schimbare a atitudinii față de sustenabilitate în România, a lansat #CoffeeCycle, campanie de reciclare a capsulelor și pungilor de cafea din România.

Campania pilot de 3 luni, are ca scop reducerea deșeurilor și încurajarea practicilor de economie circulară și invită toate brandurile de cafea (inclusiv ceai, ciocolată și lapte) prezente pe piața românească să participe activ. Partenerul MyEcoBox este IndECO, companie specializată în domeniul reciclării și care va asigura procesarea capsulelor și pungilor de cafea colectate.

Mai mult de 82% dintre consumatorii de capsule de cafea nu știu că își pot recicla capsulele, însă 60% dintre ei ar face acest lucru prin intermediul unei soluții convenabile. Suntem mândri să fim lideri în acest domeniu. Mai multe puncte de colectare #CoffeeCycle au fost deja instalate în complexuri rezidențiale și de birouri precum Avalon Estate, Cosmopolis, Hyperion Towers, InCity Residence și Marmura Residence, oferind servicii de reciclare a cafelei la îndemână pentru peste 20.000 de oameni din București„, a spus Lestat Monroe, fondator al MyEcoBox.

Deșeurile colectate vor fi trimise la o unitate de reciclare, unde vor fi procesate și transformate în produse noi. Dozele de aluminiu sunt folosite la fabricarea de cutii de băuturi și componente auto, iar cele de cafea din plastic pentru articole precum mobilier, ambalaje industriale și produse de construcții. Zațul de cafea folosit va fi transformat în compost.