Metropolitan Life,  împreună cu Asociația Pădurea Copiilor, Arbor Day și peste 100 de voluntari, au desfășurat în luna aprilie 2024 o amplă acțiune de sustenabilitate în urma căreia au fost plantați 10.000 de copaci în regiunea sud-Muntenia.

Proiectul, susținut cu o finanțare de 52.000 EUR din partea MetLife Foundation, a avut ca obiectiv plantarea manuală a 5.000 de puieți în pădurea miniaturală Ploiești, pe o suprafață de 1.200 mp și plantarea mecanizată a altor 5.000 de puieți în Comuna Putineiu, județ Giurgiu. Pentru a se asigura succesul acțiunii, puieții vor fi îngrijiți timp de 2 ani.

Desfășurată în Parcul Municipal Vest Ploiești, acțiunea a reunit 80 de voluntari Metropolitan Life din București și Ploiești, cărora li s-au alăturat 16 voluntari din cadrul ONG-ului Asociația Pădurea Copiilor. Inițiativa a urmărit plantarea a 3 puieți pe metrul pătrat și a 7 specii diferite pe 3 mp, din peste 25 de specii autohtone.

Ne bucurăm să facem încă o dată echipă cu Asociația Pădurea Copiilor într-un proiect drag nouă, ce reprezintă și consolidează misiunea noastră de protecție a oamenilor și a mediului înconjurător. De peste 25 de ani, ne implicăm în acțiuni ce sprijină bunăstarea individuală și familială și credem că investiția în plantarea arborilor contribuie nu doar la îmbunătățirea calității aerului, dar și la îmbunătățirea calității vieții pentru generațiile viitoare”, a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

Acțiunea de plantare a fost realizată cu sprijinul Consiliului Local Ploiești, Prahova și Consiliului Local Putineiu, Giurgiu.