Asociația Tzuby’s Kids organizează periodic sesiuni de informare și consiliere în vederea adopției și a plasamentului familial, cât și grupuri de suport pentru familiile adoptatoare din România. În 2023, asociația Tzuby’s Kids a susținut peste o mie de părinți adoptivi, de plasament și copii prin intermediul taberelor terapeutice, al cursurilor și grupurilor de suport, atât în București, cât și în orașele Sibiu, Brașov, Timișoara și Oradea.

Grupurile de suport se întâlnesc lunar în București, la sediul asociației. Printre temele abordate se numără: principiile de conectare cu copiii, atașamentul, fundamentele schimbării comportamentale și provocările legate de școală. Întâlnirile cu voluntarii asociației, organizate atât pentru părinți, cât și pentru copii, au la bază activități de conectare bazate pe principiile TBRI (Trust based relational intervention – o metodologie de intervenție bazată pe relații de încredere).

Este vital este să-ți găsești o comunitate care să te susțină. Noi am găsit-o la Tzuby’s Kids. Este foarte important să vezi că există și alte persoane care au aceleași probleme ca tine, care trec prin aceleași lucruri ca tine și este normal să ai oameni care să te ajute, să te înțeleagă și să te încurajeze”, declară Elena Tănase & Eugenio Riccardi, părinți adoptivi.

Pentru a oferi sprijin viitorilor părinți adoptivi, Tzuby’s Kids și Alianța România Fără Orfani (ARFO), organizează o sesiune de informare și consiliere în vederea adopției luni, 22 aprilie, începând cu ora 19:00. Specialiștii asociației Tzuby’s Kids vor oferi răspunsuri la întrebări referitoare la procesul  prin care trece un copil în sistemul de protecție până la adopție sau reintegrare.

Sesiune de informare cu privire la adopție și plasament familial este susținută de Liviu Mihăileanu, Președinte ARFO și Mirela Mihăileanu, formator acreditat în Îngrijirea Competentă în Traumă (ICT) și Intervenția Bazată pe Relații de Încredere (TBRI).