L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să încurajeze excelența științifică prin organizarea celei de-a XV-a ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”.

Pentru ediția din 2024, programul va acorda cinci burse, în valoare de 50.000 lei fiecare. Aceste burse au scopul de a încuraja tinerele cercetătoare, cu vârsta de maximum 40 de ani, care urmează în prezent studii doctorale sau stagii post-doctorale, să-și continue cariera științifică în România. Două burse vor fi acordate pentru Științele Vieții, două Științelor Exacte și o bursă pentru domeniul Computer Science.

De 25 de ani, Fundația L’Oréal și UNESCO încurajează implicarea femeilor în știință și, anual, premiază excelența științifică în diferite regiuni importante ale lumii. Până acum, în cele 14 ediții consecutive de la lansare, proiectul a premiat și a susținut 42 de cercetătoare din România, cu burse în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei, investiți în activitatea lor.

”O parte esențială a responsabilității noastre sociale este aceea de a ne asigura că rămânem un contribuitor continuu la îmbunătățirea socială pe care câștigătoarele burselor o înfăptuiesc prin proiectele lor de cercetare, mergând mai departe de simpla lor finanțare. Astfel, alături de CNR UNESCO, rămânem și în acest an ancorați în susținerea importanței prezenței feminine în domeniile STEM, având scopul etern de a pune în lumină modele demne de urmat pentru cercetătoarele care, prin eforturile lor esențiale, creează o lume mai sustenabilă, mai responsabilă și mai frumoasă, pentru fiecare dintre noi”, a declarat Vanya Panayotova, General Manager L’Oréal România.

Până pe 24.05.2024 inclusiv, cercetătoarele din România se pot înscrie în program prin depunerea dosarelor de candidatură online pe platforma: https://www.forwomeninscience.com/challenge/show/103. Nominalizările vor fi evaluate în funcție de contribuția proiectului la progresul general al științei, de impactul cercetărilor sale în domeniul de expertiză, de noutate și rezultate așteptate, precum și de recunoașterea de către colegii din aceeași disciplină.

Jurizarea va avea loc în perioada iunie – noiembrie 2024, iar câștigătoarele vor fi anunțate până în luna decembrie 2024.